30 januari 2007

Riktiga liksom... skivor!

Den årliga CD-rean vet jag inte om jag ger mycket för; skivbolagen och distributörerna försöker göra sig av med osäljbara lager genom att sänka priset med typ en tjuga. Nätack, så dumma är vi inte.

Åhléns, däremot, har fattat hur man ska göra: de rear åtminstone i Stockholm ut lagret ordentligt. 4 cd för en hundring. Så ska det se ut! Naturligtvis är det extremt mycket elände i travarna, men det är det ju å andra sidan alltid. Och det är lätt att ha överseende med när man på ganska kort tid kan plocka ihop skivor från A Girl Called Eddy, Chris Stamey (!), Grand Drive, m fl.

En hundring är dessutom billigt för det där nästan bortglömda nöjet att känna på en ny skiva för första gången. Av med plasten, försiktigt så man inte skadar omslaget, och när man öppnar fodralet kommer den där doften mot en. Doften av Ny Skiva. Häftet har aldrig bläddrats i förut och är sådär härligt styvt. Det är ett bra ögonblick helt enkelt. Och att för en hundring få göra om samma procedur fyra gånger är... ja, billigt!

Inga kommentarer: