16 november 2007

Nån jävla ordning får det väl vara ändå

http://www.na.se/artikel.asp?intId=1247177

"Pär Millqvist har kontrakt med Sirius över nästa säsong. På frågan om han har för avsikt att träna Uppsalaklubben 2008, svarar han:- I den här branschen vet man aldrig. Det är en rolig bransch på det viset."

Detta alltså sagt av killen som ska bygga ett slagkraftigt lag till nästa säsong. Att spelare sägar så i pressen är en sak, att en ansvarig huvudtränare i praktiken säger att "jag vill helst träna ett annat lag nästa säsong" skulle jag, om jag nu vore sportchef, manager, styrelseledamot eller vad som helst finna fullständigt oacceptabelt.

Jag drar mig i sammanhanget också till minnes ett par märkliga uttalanden från den första presskonferensen. Ingen kan väl begära att det ska vara varje tränares högsta dröm att träna ett lag i näst högsta serien, men är man en ledare i en lagsport har man ett visst ansvar för det laget både utåt och inåt. man säger alltså "det är naturligtvis smickrande att allsvenska klubbar är intresserade, men jag har kontrakt med Sirius i ett år till och det är det som gäller till 100 %. Sedan vet man aldrig". Det är en tränares förbannade plikt att säga så tills ett nytt kontrakt är påskrivet.

1 kommentar:

Uv sa...

Amen to that. Nån jävla ordning.