07 november 2007

Det bästa... och det värsta

Sillyn är på vissa sätt en alldeles underbar period på året. Man kan spekulera hur fritt som helst och i sina tankar ställa upp ett närmast oslagbart lag på banan, samtidigt som man kan plocka bort alla väsentliga spelare i andra lag och skicka dem till Norge eller Allsvenskan. Mjällby har t ex börjat lovande där: Lindberg väck och Ekenberg sugen på nya utmaningar. Heja, mer så!

Samtidigt är det ju väldigt jobbigt att allt är i luften och inget är säkert. Men jag sparar ångesten till en annan dag. För idag är en bra sillydag. Tengroth har kritat, Gardner ser bra ut och Sirius spelar testmatch. Ja, testmatch. Jag har aldrig sett de goda ha en sådan förut och njuter än så länge ohämmat. Det är som att få en högkoncentrerad dos av silly på 90 minuter, och det kan man ju inte klaga på.

Men vad är det Sirius behöver då? Lagdel för lagdel?

Målvakt
Är ju rätt givet. Vi behöver en målvakt "de garantías", som dom säger i Spanien. Westberg har nämnts, och det är väl en okej - om än rätt tråkig - värvning. Å andra sidan vore det kanske rätt skönt med en ”tråkig” (läs ’normal’, ’stabil’, ’träningsvillig’, ’som räddar skott’) målvakt för en gångs skull. Även om man naturligtvis helst önskar sig en yngre, mer talangfull spelare.

Försvar
Tengroth klar som högerback, behövs en vänsterback (Åström, yngre förmågor?) och minst en mittback. Nån som har några bra tips?

Mittfält
Är rätt välbefolkat så länge som Ante, Gallo & co inte ser grönare ängar nån annanstans. Däremot vore det ju onekligen intressant med några yttrar, det var ett tag sen. Gardner till vänster och Petter/Jawo till höger? Då har vi en hel del att laborera med och kan variera formation en hel del under året utan att tappa slagstyrka.

Anfall
Hochen behöver sällskap. Två forwards måste in om inte Antou får ett tokryck och blir jättebra helt plötsligt. Å andra sidan har vi Palmqvist, som mycket väl kan ta ett rejält steg nästa år. Johan P är ett vettigt alternativ som djupledslöpare, men det finns fler. Hur tänker Arash T, t ex? Inte vore det helt fel med en lite tyngre targetspelare heller.

Hade gärna haft lite silly kring ledarsidan också. Med all respekt för Gary hade det varit önskvärt med en mer analytisk förmåga bredvid Mille, när nu klubben kör vidare med honom. Men så verkar det inte bli. Eller? Äh va fan, det är ju silly, vi låter frågetecknet stå kvar där.


Hursom, med detta har vi denna ihåliga idealelva, sisådär fem månader före avspark i säsongspremiären:
[Ny]
Tengroth, Gurra, [Ny], [Ny]
[Ny]/Fredrik, Ante, Gallo, Gardner/Mani
Hoch, [Ny]

Inga kommentarer: