08 maj 2007

Panikbyråns elva

Här är min dagens elva:

mv, Vladimir Putin.
Har kanske inte riktigt lika lång räckvidd som han tror, men brukar ändå lyckas oroväckande bra med sina utrusningar. Stundtals brutal i målområdet, men domarna tillåter ju som bekant det mesta där.

vb, Lars Danielsson
En så kallad tvåvägsspelare som man faktiskt aldrig riktigt vet var man har. Mycket irrationell i sitt försvarsagerande vilket kan förvilla motståndarna. Dessutom på väg att bli utlandsproffs efter att ha kommit på kant med sin förre tränare. En spelare med ovärderlig rutin.

mb, Nicolas Sarkozy
En elak jävel som visserligen är extremt högerfotad, men jösses vilken högerslägga sedan. Han går in stenhårt i duellerna och är expert på att plocka ner utländska divor. På gränsen till brutal, men mycket nyttig för de egna.

mb, Dalai Lama
Kompletterar backlinjen med sitt upphöjda lugn. Har dock både en och två rävar bakom öronen och har tjänat stora pengar som proffs i utlandet. Har en på gränsen till överdriven respekt med sig vilket gör att han vinner de flesta motlägg och är oerhört svår att ta sig förbi.

hb, John Farnham
Tja, vad ska man säga. Det är ju synd om honom, så han blir säkert glad av att få vara med. En Lars-Tommysk drömlirare.

vmf, Hugo Chaves
Killen som verkligen kan göra det oväntade, och dessutom gör det. Hela tiden. Drar alltid på sig mycket bevakning men kommer på något märkligt vis alltid till skottlägen. En spelare som ofta sätter medspelarna i knepiga lägen, men som alltid är sevärd. En riktig artist.

dmf, Benjamin Netanyahu
Sätter alltid det egna laget först och är beredd att ta till riktigt brutala försvarsmetoder om så behövs. En riktig snackare som kan tjata hål i huvudet på vem som helst. Aggressiv och enormt försvarsinriktad spelare som gärna delar ut efterslängar när han tror att ingen ser på.

omf, Mahmoud Ahmadinejad
Försöker ständigt utveckla nya anfallsvapen och drar sig inte för att använda sin anfallsstyrka fullt ut. Ett ständigt orosmoment även för de starkaste försvaren och en spelare som ingjuter skräck hos motståndarna redan innan avspark. En sådan kille som alla hatar att möta och en riktig humörspelare. Kan dock dra på sig onödigt många varningar för snack.

hmf, Tony Blair
Många tycker kanske att han sett sina bästa dagar, men med sin anpassningsbarhet är detta en spelare som kan spela på alla positioner och som alltid gör ett gediget och lojalt jobb. En tränares dröm helt enkelt. Kan inte dribbla, har inget vidare skott och är rent dålig i huvudspelet men lyckas på något sätt alltid ta sig förbi motståndaren och gör rätt mycket mål.

fw, Robert Mugabe
Hänsynslös centertank som helt enkelt kör över motståndarförsvaret på ren råstyrka. Utsedd till landets främste spelare 30 gånger i rad. En rutinerad boxspelare som kan alla knep i boken, och är beredd att ta till dem för att säkra segern. En targetplayer som kräver att alla anfall går genom honom.

fw, Martin Timell
Får ut oerhört mycket av en väldigt begränsad kompetens. Lyckas alltid scora på något märkligt sätt trots sin uppenbara brist på talang. Resultaten talar dock för sig själv och han kan faktiskt skruva in både det ena och det andra även om de flesta målen kommer efter lägen som andra skapar åt honom. Men han är där och gör vad han ska och det är det som räknas.

8 kommentarer:

255p sa...

Innan allt har sjunkit in...kan jag bara berömma 9/11 av elvan...

John Farnham...vart kom han ifrån???

Alltid kritisk till en uttagning av Martin Timell...även om motiveringen var tämligen stark!

Panikbyrån sa...

John Farnham kom från Australien...

255p sa...

Jo...men då menade jag inte bara det simpla...utan än mer hur han brottade sig in i den annars milt sagt polariserade elvan?

Panikbyrån sa...

Jag tyckte mest synd om honom. Men okej, låt oss byta ut honom mot:

högerback, Jörg Haider
En offensivt lagd och ganska yvig försvarsspelare av den gamla klassiska tyska skolan. Fick ett oväntat genombrott i landslaget för några år sedan på grund av den backkris som rådde vid det tillfället. En kille som alltid breddar spelet genom att hålla sig på den yttersta högerflanken, men som ständigt hotar med offensiva räder in i mittplanen. Ser inte mycket ut för världen, men är en aggressiv och kompromisslös fifty-fifty-spelare.

255p sa...

Såja...

Uv sa...

Sjukt tungt lag. Undrar vilken sorts elva som skulle kunna rå på den här... Kanske om Lech Walesca och Igor Sypniewski organiserar östeuropas gruvarbetare. Timell och Blair lär ju vika sig med en gång. Värre med en del andra, iofs. Evo Morales är iaf ledig, han tar vi.

Panikbyrån sa...

Evo Morales var inte långt ifrån att ta en plats i startelvan. Assad den yngre, Bono, Carl XVI Gustaf och Silvio Berlusconi var också med i draften.

Farbror the Guru sa...

Hur kan alla bortse från Roky Ericson? Ständigt med sju demoner bakom pannbenet.