16 december 2009

Långt ner i näringskedjan

Det händer inte sådär störtmycket i sillyn i vår lilla serie. Mest tränarbyten, uppflyttningar av ungdomsspelare, ett och annat förnyat kontrakt och så spelare som lämnar så klart. Med ett undantag. Valstasyrianerna är på offensiven och har värvat tre helt okej spelare av superettaklass i Motas, Johansson och Nilsson.

I Märsta snackar Brytar-Börje om Superettan, och visst. V/S har i dagsläget en vettig trupp, om man bortser från vissa nyckelpositioner. Det ryktas visserligen att gamle Siriusbekantingen Linus Smedjegården ska byta lag med Motas och gå till Väsby. Hugget som stucket. Värre då att Slavik gått till Brage och att Bylle knappast lär vara kvar. Om inte annat med tanke på de rykten som sipprat ut från Valsta om hur de behandlar spelare som inte är så sugna på att förlänga kontrakten.

Speaking of Bylle så är det nu enligt snacket i korridorerna på Ackis inte helt uteslutet att det blir Sirius ändå. Trots att RR väljer att fullfölja sitt kontrakt. Eller vem vet. It takes two to tango, och Sirius ska ju i så fall tycka att det är vettig truppmanagment att ha två så jämförelsevis högklassiga - och därmed också förhållandevis dyra - målisar i truppen. RR lär redan vara den överlägset dyraste målisen i serien och frågan är om man då ska riskera en situation där han teoretiskt sett skulle kunna bli den överlägset dyraste andremålisen i serien.

Personligen är jag lite kluven i fallet Richardsson. Bra målis, utan tvekan. Kanske seriens vassaste. Och ja, jag tycker det är bra att ha seriens vassaste målis. Men jag fick lära mig någon gång i forntiden att det finns något som heter alternativkostnad. Och om Sirius hade lyckats kränga RR till Giffarna och få tillbaka lite av de stålars vi kastade efter Örebro, och dessutom kunnat minska lönebudgeten något kanske det hade varit ett intressant alternativ.

Att investera i en bra "produkt" behöver ju inte automatiskt betyda att man har gjort en bra affär. Lite som att man om man köper en sproilans BMW för 2, 5 mille så har man definitivt fått en bra bil. Men frågan är om man har gjort en bra affär bara för att bilen är bra.

Men jag gillar Richard. Han har siriushjärta och han är en bra målis. Så det blir säkert bra.

Och man tager vad man haver i årets torftiga sillyhöst, liksom. Men det är lotten för lag som halkar ur. Det är inte bara en serie man trillar ur. Det är ett hack ner på näringskedjan också. Få för nivån riktigt högklassiga spelare hoppar och jublar över ett kontrakt med en norrettanklubb och bussresor till nordpolen varannan vecka. Om man säger så. Men spännande provspelare kan vara på väg efter helgerna, så man ska väl inte ge upp hoppet helt. Och den befintliga truppen ser faktiskt fortfarande väldigt bra ut för serien.

Annat är det med Vasalund. Att Kennedy skulle kvista var väl ingen sensation, men Senatore, Korkmaz och Dimitriadis gör det samma. Och det verkar väl vara sådär för laget som släppte in tio baljor per match i fjol. Nu har dock de tidigare skrinlagda planerna på sammanslagning med Väsby som Studan pratade om tidigare väckts till liv igen. Just nu ser det ut som om det är det enda som kan rädda skiten från att träffa den riktigt stora fläkten för solnaiterna.

Vad som ska kunna rädda Bajenkidsen från degradering övergår dock den mänskliga varelsens kapacitet till tankekraft. Hittills har de fyra bästa - och typ äldsta - stuckit. Och man ska fylla på med vad då? P14? Bajenskonsortiets organisationspyramid börjar mer och mer likna lutande tornet i Pisa. Man har a-laget i superettan, TFF och tipselit. Och Jeppe Blomqvist som ansvarig för det hela. Kul. Endast en nedflyttningsplats ser öppen ut i år.

Veckans Dalkurd. Brwa Nouri, högerbacken Sadi och fransmännen Kribii och Gargouri har alla skrivit nya tvåårskontrakt med Borlängeklubben. Dessutom är Colo Halit på väg tillbaka efter korsbandskadan. Dalkurd har en bra trupp. Riktigt bra. Men jag läser i nyhetsartikeln om fransmännens kontrakt på Dalkurds hemmis och jag blir som vanligt lite förbryllad: "Han var en klass för sig själv i testmatchen och dalkurd skrev direkt kontrakt me han efter mathen." (Om Kribii)

Åkej. Det ger ju en intressant bild av hur kontraktsförhandlingar går till i den klubben. Jag ber här läsaren beakta det faktum att Kribii spelade under amatörkontrakt förra säsongen. Han gjorde alltså en testmatch som imponerade så mycket att klubben direkt erbjöd honom *trumvirvel* max 2999 svenska kronor om året! Han måste blivit överlycklig över det budet eftersom han skrev på direkt. Det skulle naturligtvis aldrig falla mig in att antyda att det kanske ingick något mer i det kontraktet. Jag vill bara gratulera Dalkurd till att de fick en såpass bra spelare utan att behöva ersätta honom med månadslön, bostad, fri mat eller liknande. Killen gillar väl Borlänge helt enkelt.

Anyways. Dalkurd och Valsta ser i dagsläget ut som två av de lag som bör härja i toppen. Och det gör baske mig vi med. Här kommer truppen:

Premiärtruppen 16/12:
(4-1-4-1)
Richard Richardsson
Fredrik Söderbring - Daniel Fernberg - Daniel Blomgren - Haisem Ismail
Pierre Gallo
Moses Ogbu - Mr Z - Eric Jernberg - Erik Zettergren
Johan Pettersson

Bänk: Jonas Bylund, Patrik St Cyr, Sunday Bale, Oscar Zettergren, Fredrik Olsson

Tränare: AB
Ass tränare: AA

25 kommentarer:

Anonym sa...

Det där ser ut som en laguppställning som kommer att harva på den nedre halvan.

Panikbyrån sa...

Då är jag rädd att du inte har sett de lag vi konkurrerar med. Eller blir du vansinnigt skrämd av följande exempel, käre anonym?

Vladimir Sudar

Rickard Eriksson - Erik Sandvärn - Jens Sjöström - Jesper Törnqvist

Simon Mårtensson - Janne Jonsson - Erik Lundström - Adam Chennoufi

Tim McNeill - Andreas Hermansson

Bara för att ta ett exempel.

Anonym sa...

Inte en chans att HTFF åker ur. Glöm inte att 4 utespelare + målvakt får användas mellan A-laget och HTFF också.

Jones sa...

Du glömde att det var fransmannens kusin som jobbar med Dalkurd som hämtade han . Och du borde besöka dalkurd så kanske du lär dig lite om familje känslan och hjärta för klubben.Och hans kusin jobbar kvar än.

Så ta reda på lite fakta innan du skriver massa skit och leker allmänbildad. För att om du försökte leka smart så var du inte det./Jones

Panikbyrån sa...

Alltså Jones, jag tvivlar inte ett dugg på att det råder en fantastisk stämning runt Dalkurd och att mängder med folk sliter häcken av sig för laget. Det enda jag inte gillar är att det springer runt folk från Dalkurd och försöka locka spelare med svarta pengar. Och ja, det händer. I ett fall nu i höstas erbjöd en ledare från DFF 7000 svart/mån inför tre pers till en uppländsk spelare. Dumt

Men jag förstår inte vad det har med saken att göra att Kribiis kusin jobbar med Dalkurd?

Vad jobbar Kribii med i Borlänge förresten?

Anonym sa...

Mr Z och AA? Det var den nattsömnen...

Anonym sa...

Vilka 4 har fått lämna HTFF som är dom bästa och äldsta??? Lagkaptenen är klar för A-laget, dom som inte får nytt kontrakt är dom som inte platsar.

Jones sa...

Panikbyrån: Det är inte lätt för dig när du verkligheten känner ett hot från Dalkurdkommande säsong och måste verkligen göra allt för att försöka stoppa det. Det ger bara mer tändväska så du vet.

Kribis mamma är fransk och pappa från marocko. Och vi har kribis pappas bror som jobbar i klubben och fick hit han. Innan det läste han på högskolan och spelade amatör fotboll i div.4 frankrike.
Sen är nya fransmannen kribis barndomsvän som har kommit hit.
Ooch han spelade amatör fotboll i frankrike med.


Det har med saken att göra för att du undrar hur i hela världen kribi kan vilja flytta till borlänge.

Det är inget svårt att säga att dom ejbjöd denna spelare si och så.
Det är inte svårt att sparka på dom som redan ligger nere.
Varför ska det jämt vara dåliga saker med invandare? Har du såvrt att aceptera att folk lyckas? ska vi undersöka sirius och kolla hur saker och ting ligger till där?
Ring skatteverken och fråga.
Vi förljer regler och lagar !

Ses i serien!

Panikbyrån sa...

Tack för klargörande Jones.

Det är förklaringar jag verkligen kan köpa vad gäller fransmännen.

Och ja, jag tycker verkligen man ska undersöka Sirius! Jag tycker att alla jävla klubbar i åtminstone tvåan och uppåt ska granskas stenhårt av skatteverket. Det förekommer nämligen en hel del svarta löner och ersättningar till spelare.

Några exempel som jag känner till, och som inte gäller Dalkurd för ordningens skull.

1. En spelare skriver kontrakt med ett av Sveriges 60 bästa lag. Enligt kontraktet har han rätt till en rätt begränsad månadslön, samt en prestationsdel. Det är vitt. Förutom det erbjuds han fri mat och fria resor mellan bostaden och klubben, förmåner som inte skattas. Det är svart. Förutom det får han varje vecka en kontantersättning i ett kuvert. Det är svart och muntligt avtalat.

2. En spelare med meriter från svenska lag i ettan och uppåt ligger i kontraktsförhandlingar med ett svenskt elitlag. Hans kontraktskrav är att få hälften av ersättningen brutto svart, det vill säga halva lönen efter skatt samt det som skulle vara skatt och arbetsgivaravgifter. Klubben vägrar och spelaren blir genuint förvånad. "Vad då? Så gör ju andra?"

Dessa exempel rör som sagt var inte Dalkurd. Inte Dalkurd. Inte Dalkurd.

Och en sak till som jag måste kommentera. Det har väl inte ett skit med invandrare att göra? Hur många invandrare är det som fifflar med lönerna i Edbsyn? Är IFK Göteborg ett "invandrarlag"? Enskede IK?

Sirius körde vad jag förstår med svarta ersättningar på 90-talet. Det var inte acceptabelt då heller.

Så jag skulle bli jätteglad om någon oberoende tidning gick igenom samtliga klubbars ekonomi, spelarnas deklarerade inkomster, klubbarnas kringkostnader, sponsorernas avtal, etc, etc för samtliga klubbar i Norrettan. Det skulle alla tjäna på.

(Och som jag sagt tidigare. Jag är väldigt imponerad av Dalkurd och hur klubben arbetat med att bygga upp en organisation, ragga sponsorer, medlemsbas, etc, etc. Att få ihop en sådan bra trupp som förra årets med bara 700.000 i kostnader tycker jag är rätt fantastiskt. Och jag tvivlar inte på att Dalkurd kommer att bli ett topplag i norrettan. Jag kallar det inte rädsla, jag kallar det respekt.)

Panikbyrån sa...

HTFF. Bojassén är väl redan klar. Dessutom försvinner väl Fadi Malki och Nicklas Gustafsson också. Sedan räknade jag med Turkson, och han är väl mer "äldre" än "bäst" om man säger så.

Kanske var det lite väl taskigt att redan nu utnämna HTFF till tokjumbo redan nu. Forward tex ser inte heller så jämlarns kul ut. Och Vasa behöver nog jänga med någon snart om de över huvudtaget ska få ihop lag.

Kul för övrigt att en sketen liten blogg med löst tyckande som har typ 40 läsare tas på så stort allvar av folk.

Anonym sa...

Ja, Bojan är uppflyttad i A-laget. Möjligt att Fadi Malke sticker vidare (om han inte får A-kontrakt igen) men Nicklas Gustavsson stannar nog. Men sen får man några hyfsade spelare, tex Elliot Käck från Värmdö.
Bra blogg annars, är ju anledningen att man läser här.

Jones sa...

Panikbyrån: Jo det skulle vara bra om man undersökte alla klubbar i norrettan.Du har en poäng där och jag håller med

Först och främst så var det inte 700.000 kolla upp det noga. Jag är bara admin är itne insatt i det det men det var mycket mer.

Två: När du kastar skit på Dalkurd så kastar du skit på hela min identitet och min familj och alla kurder. Vi är vana med att bli förtrycka och orättvis behandlade och saknar ett land fast vi är 40 miljoner. därför vi är i sverige.

tre. Kurderna har aldrig haft ett land eller nåt genom tiden och nu vill alla hjälpa till när Dalkurd har bildads och dom flesta ser det som Kurdistans landslag. Nu har kuderna nåt att komma med och kan känna sig stolta för en gångs skull.så tänkt dig för när du kastar skit på klubben.Du kastar skit på alla kurder och hela deras identitet.


fyra: Jag tror inte många i sverige vet hur dalkurd funkar och därför fattar itne folk hur dom lyckas så bra eller varför dom flesta vill spela där.

Du vet många av spelarna som kommer är kurder och vill spela under kurdiska flaggan och vill hjälpa till laget. Och kan spela med mindre lön . Bara för kurdfrågan.


Du vet att vi har fans från 30 olika länder där alla vill hjälpa till.

det är mycket som ni itne vet om dalkurd. Tycker att du borde komma och besöka klubben i en vecka så skulle du få en annan syn. Precis som spelarna som kommer alla fastnar för klubben för att det är sån familjekänsla och hjärta för klubben.

Därför kommer vi alltid att få skit överallt av folk som inte vet så mycket om klubben.

snackar du om svarta pengar? Jag vet att dalkurd har lämnat in allt för granskning och skatteverket till och med berömde dom för arbetet! Och allt var som det skulle ... så bara för att grisen(ordförande i västerås skrev i sin blogg om svarta pengar så betyder det inte att det är så)

Ssen han skrev så ....så är det enkelt att säga dom kör svarta pengar bla bla bla.....men det dom inte fattar är att dom är helt ute och cyklar och vet inget om klubben.

Visste du exempel att dom flesta runt om dalkurd jobbar grattis?
Exempel jag . varit fotograf och webmaster i 5 år. tar hand om 5 sidor hela tiden. allt gör jag grattis för att jag är en kurd. och jag skulle göra mer saker om det behövs. det är skillnaden mellan oss och er. vi har ungefär 40 pers i styrelsen där ungefär hälfen är svenskar....

Vi får ungefär 3-4 samtal i månaden av spelare runt om eurupa som vill komma och spela för Dalkurd och dom flesta är kurder som vill komma och hjälpa till coh bryr sig inte om lön eller nåt.

som sagt går att skriva hur mycket som heslt.bästa är att kolla allt själv.

Mycket stavfel och slarv i mitt inlägg har (Dyslexi) så du fattar.

Jones sa...

För övrigt så borde du läsa aftonbladets sportmagasin som kom ut för ett tagg sen.

det står hela 14 helsidor om dalkurd där och mycket fakta.

Så kanske du får en klarare bild av klubben och hur saker och ting funkar där.

Panikbyrån sa...

1. Det där med 700.000:- i kostnader kommer från Elvan Cicen i Dalademokraten. Jag har ingen aning om det är sant eller inte förstås, men jag antar att man får lita på vad sportchefen säger i media.

2. Förtryck och orättvis behandling? Hur kan det vara förtryck och orättvis behandling att hävda att alla klubbars ekonomi bör granskas? För mig är det ingen skillnad alls mellan typ Dalkurd och typ Degerfors.

3. Jag tror det är viktigt att skilja på kritik mot eventuella oegentligheter med bokföring å ena sidan och folkmord, etnisk rensning och brott mot mänskliga rättigheter å andra sidan. Folk måste lära sig att skilja på saker. AC Alliansi anklagades exempelvis inte för korruption för att de var finnar, utan för att det verkade som om det förekommit korruption där.

4.VSK:s ordförande är en känd knasluva som jag inte litar på en sekund.

5. Dalkurd är inte riktigt den enda föreningen i Sverige där i stort sett alla jobbar helt utan ersättning. Hur många anställda tror du att en genomsnittslig klubb i ettan har?

"Skillnaden mellan oss och er" låter som någonting sverigedemokraterna skulle kunna säga.

Jones sa...

Vet du varför det blir till slut vi och dom? För att jag kollar det mesta som skrivs på nätet om dalkurd. har kollat genom denna blogg förut med. Har aldrig stått nåt bra om Dalkurd eller nåt beröm för det dom har lyckats med utan mer hur kan dom få detta spelare svarta löner. Är du nån ny Anders carlsson eller? eller försöker du få mer besökare på din blogg med massa skit?

Du vet det är inget svårt att skriva sånt. Eller sparka på dom som ligger nere redan.

Sluta kasta skit på lag när du inte har några grunder att gå på därför jag är som jag är.
Och sluta lek skatteverket som om vi kom hit i en bannanbåt igår och inte kan saker. Som sagt du är välkomen och besöka oss.

Jag har inte skrivit skit om sirius och kommer inte göra det heller.Tänker inte sjunka lika lågt som dig. Jag bryr mig inte om andra lag utan brinner för mitt eget klubb. Ooch lägger ner allt arbete på mitt klubb. Du som sirius anhängare kan iten må bra nu när ni åkte ut och känner rädslan över Dalkurd kommande säsong. självklart ska man då smutskasta Dalkurd . Lägg ner energi på din klubb. Ska du diskutera Dalkurd diskutera alla andra lag i sverige med. Därför blir det vi och dom.

Det räcker me att vi kör över sirius i div.1 . Det är mitt svar.

Du får sluta leka skatteverket och lägga foucs på andra lag och börja bry dig om ditt eget lag.

det var mitt sista inlägg på denna sida. TACK OCH HEJ SES I SERIEN!
/Jones

Anonym sa...

Jones, tagga ner. Din sista kommentar innehåller så mycket osakligheter att det knappt är mödan värt att svara det ens.

Jag tycker det var ett intressant inlägg på bloggen. Som tänkande människa är jag begåvad med förmåga till kritiskt tänkande och slutledningsförmåga. Som tänkande människa och fotbollsidiot uppskattar jag en öppen diskussion kring allt som rör fotboll. Den här bloggen verkar försöka hålla en sådan. Dina svar verkar peka i en annan riktning.

Alla vinner på en öppen diskussion om de ekonomiska spelreglerna. Alla vinner på att korten läggs på bordet.

Sakul sa...

Snälla Jones, se inte allt så svart och vitt.

Panikbyrån har uppenbarligen belägg för att misstänka att Dalkurd håller på med svarta löner, det har absolut ingenting med rasism att göra. Jag är övertygad om att han, som han också själv redan har förklarat, skulle skriva precis samma sak om det rörde sig om vilken klassisk svensk klubb som helst. Han berättar ju för bövelen till och med att han vet att Sirius höll på med svarta ersättningar på 90-talet.

Det är det som är problemet med t.ex Dalkurd, Syrianska och andra så kallade "invandrarklubbar". Dalkurd anklagas för att fiffla, och anklagelserna skylls direkt på en enda sak. Rasism, rasism, rasism. Så fort någon går emot Dalkurd så är det rasism. Säg, rent hypotetiskt, att t.ex Sportbladet skulle börja gräva i en sådan här härva med en "invandrarklubb" inblandad. Det skulle bli ett ramaskri av gigantiska proportioner. Det kommer aldrig någonsin att kunna drivas en seriös debatt om något sådant här så länge varenda anklagelse bortförklaras som rasism. Inte heller skulle det spela någon roll om det även var en massa "vanliga" klassiska svenska lag inblandade. Alla fokus skulle läggas på RASISMEN mot invandrarklubben.

Sen kan jag förstå om du blir upprörd när kritik riktas mot klubben i ditt hjärta. Det skulle jag också bli. Men snälla försök se på det hela lite mer nyanserat och skippa rasism-snacket.

Goran sa...

Jones. Det otroliga är att trots att du vet att det som står här är sant så blir du arg och skriver arga inlägg. Jag vill inte höra talas om rasism, det är bara något du använder i brist på argument. Jag vill bara att du svarar på en enda fråga. Hur kommer det sig att 4 spelare från Uppsala fått en förfrågan från Dalkurd och ALLA återvänder till Uppsala och säger att de blivit erbjudna svarta pengar? Ljuger alla fyra? Blev visst två frågor men tacksam för svar. Fritt Kurdistan och lika rättigheter för alla -ja tack. Kriminella organisationer -nej tack.

Jones sa...

Goran: <--- föresten snygg namn.

Först och främst så finns det inte 4 spelare i hela uppsala som skulle kunna ta plats i Dalkurds A-trupp. Kanske B-laget men inte mer.

Så fel där....

2. Jag vill inte skriva massa skit här och sa att det var min sista inlägg men för din skull så ska jag skriva en till.

3. Först ska man rensa framför sin dörr innan man snackar om andra klubbar.

4.När vi mötte sirius i svenskacupen tidigare i år.
Så ringde sirius tränaren efter matchen till BRWA NOURI OCH VILLE ERBJUDA HAN KONTRAKT. HAN BLEV SÅ IMPONERAD av Brwa SÅ HAN VILLE HA HAN.KAN GÅ IN PÅ MASSA DETALJER MED.SÅ VISST KAN JAG MED SNACKA MYCKET.MEN JAG TÄNKER INTE SJUNKA LÅGT SOM VISSA.

5: DU GLÖMDE ATT VISSA DALKURD SPELARE ÄR POLARE MED SPELARE I SIRIUS OCH VISST GÅR DET EN ANNAN RYCKTE OM SVARTA PENGAR I SIRIUS.


6: Så fäll pungen och kom in i verkligheten!

Vi ses i serien(blir riktig kul o möta sirius. Eftersom vi nästan körde över dom me vårt div.2 lag.
Undrar hur det kommer att sluta nu Dalkurd har blivit ännu starkare medans korplaget sirius bara faller och faller ...spelare efter spelare som lämnar klubben.


Jag förstår varför ni måste smustskasta andra klubbar som kommer att ligga i toppen.


Tack och hej för mig.....sista inlägget och sista besöket på denna korp sida.

Anonym sa...

Om den tränaren ville ha honom så kunde han nog tagit honom.Det var ju han som sparkade honom från Väsby. Så vad tycker du själv? Låter det troligt?

Joint sa...

Jones, gå och lägg dig för fan...

Farbror the Guru sa...

Vad bevisar det att en klubbs vita ekonomi klarar en granskning?

Henke sa...

Går inte. Myndigheterna måste kolla spelarna. Varför har de bil och lägenhet och andra saker när de tjänar typ inget? Kul debatt annars. Killen börjar med att förneka allt, följer upp med det gamla dagisknepet "inte bara vi", för att sen avsluta med en ytterst förvirrad historia om att Jens T Andersson blev superimponerad och intresserad av en spelare som han mindre än ett år tidigare haft och ratat.

Anonym sa...

Mr Z? Tillåt mig en vild gissning. Zeke Dombrowski, yngst av bröderna och mittfältare.

Anonym sa...

Han har dessutom spelat denna säsong i Wilmington Hammerheads, ett lag som det i nuläget är högst osäkert om det kommer att finnas kvar 2010.