03 december 2009

Spelschemat börjar ta form

Det är fortfarande förvånansvärt lungt på sillyfronten i Norrettan. Jag antar att alla sportchefer har häcken full med att svara på e-mails från killar "som har högre ambitioner än att spela i div IV" och som är "bra med högern, vänstern, en mot en". Etc, etc.

Det senaste i serien är väl annars att Umeå FC signar en ny tränare idag vad det verkar, Stuart Gibson. Ett lag i serien ryktas dessutom vara ute efter varenda spelare i landet som en gång har gjort ett snyggt mål eller som kan anses intressant på något sätt. Om man samlade ihop alla spelare i Mälardalen som har fått ett "kontraktsförslag" från detta lag och fick dem att tacka ja, skulle de ha en rätt fet trupp nästa år om man säger så. Åtminstone tre uppsalaspelare har varit där på provspel i alla fall. Och ytterligare tre från närområdet.

Kontraktsförslagen verkar dessutom se ganska spännade ut vad Studan erfar. En spelare verkar ha blivit muntligen erbjuden "fri bostad, fri mat, 7000 vitt, 7000 svart och fria resor hem till sin bostad i närheten av Stockholm". Det finns vittnen till det erbjudandet, men som vanligt lär ingen vilja prata högt om det. Och vad vet jag. Jag har bara tredjehandsuppgifter, så jag väljer att inte prata om namn, eller nämna vilken klubb det rör sig om. Men om vi säger så. Den typ av anspråk en del spelare ställer i diskussioner med "vita" klubbar visar med all önskvärd tydlighet att det råder en, ähum, smått diversifierad konkurrenssituation.

Well. För Sirius del är det just nu julledigt från träningarna, men det har väl knappast undgått någon att Moses Ogbu skrev på ett kontrakt i veckan samt att Luggen tar typ time out. Dessutom skickar ju Giffarnas val av Naurin mellan stolparna vissa signaler till vart målvaktsfrågan pekar. Det vill säga, allt talar för att Richard stannar i Sirius eftersom förmodligen ingen annan klubb i Sverige (förutom Giffarna då) ens för en sekund skulle överväga att betala den prislapp som sitter på killen. Deras argument går efter linjen "men vi kan ju få en minst lika bra keeper för halva priset." Svårt att argumentera mot.

Om vi förutsätter att det är så blir den mest intressanta frågan; hur blir det med Bylle? Jag har ingen aning. Faktum är att han har tränat med Sirius. Faktum är att han vill spela med Sirius. På pappret är naturligtvis Bylle/Richard den absolut starkaste målvaktskonstellationen i serien. Men en liknande situation som den som rådde mellan Jon och Bylle sist det begav sig är knappast önskvärd. Ingen av dem ser sig som andramålis och det är väl inte säkert att det bara vore av godo att ha en sådan situation. Det skulle i så fall bli en grannlaga uppgift för Brännan att navigera i.

Andra rykten säger att Petter är ute på turné för att försöka fånga sista chansen till ett kontrakt som medger spel för pengar. Det pratas löst om USA, men frågan är om det går att få folk däröver att gå på en Antou Jallow till. Det pratas också om vissa klubbar i stockholmsområdet. Vi får väl se.

På inkontot aktualiserar backflykten att det blir relevant att förstärka där. Signalerna från Blomman är försiktigt positiva och dessutom sägs det att man tittar på att försöka få in två backar till. En av dem kommer med all säkerhet att vara Erik Z. Han verkar vara villig att ta upp en seriös satsning och han har tränat med Sirius i höst.

Och så slutligen. Dagens mest intressanta rykte är att det preliminära spelschemat säger bortapremiär mot Umeå FC helgen 17-18 april och hemmapremiär mot Dalkurd veckan efter. Båda lag med vissa ambitioner i serien. Spännande!Nej inte helt slutligen. Slut-slutligen så har vi förstås veckans mix av vetenskap, ihärdiga rykten, fåfänga drömmar och sånt. Håll till godo.

Premiärtruppen 3/12:(4-1-4-1)

Jonas Bylund (c)

Fredrik Söderbring - Oscar Zettergren - Daniel Blomgren - Haisem Ismail

Pierre Gallo

Moses Ogbu - Eric Jernberg - Fredrik Olsson - Mani Tourang

Sunday Bale (- Johan Pettersson) (men fan då, det blev visst en för mycket... nå, vi säger att P är sjuk då...)Bänk: Richard Richardsson, Patrik St Cyr, Erik Zettergren, Daniel Fernberg, Wilhelm IngvesTränare: Andreas Brännström

Ass tränare: Pelle Johansson

11 kommentarer:

Anonym sa...

Lemlands Ronaldo...

Anonym sa...

Gillar din 12:a :)
Kompenserar den defensiva bänken

Grym blogg

Anonym sa...

Ingves?

Kör Toni Arapovic fortfarande med Sirius? Vilka från U-truppen är med och kör med A-laget?

Anonym sa...

jinxa inte för mycket med att P blir sjuk, då kan han bli borta hela säsongen..

Anonym sa...

Toni Arapovic har varit i Dalkurd och tränat. Som jag har fattat är det Kango och Hörnell som varit med i november.

Anonym sa...

Vad är grejen med Ingves? Är det något konkret på gång eller?

Anonym sa...

Kan ingen bara stänga av Dalkurd? Det är ju inget annat än en kriminell organisation. Att dessutom ha fräckheten att dra in ett helt folkslag i namnvalet för sådan verksamhet är ju kanske det värsta man kan göra.

Anonym sa...

Ingves har väl signat för IFK M.?

Anonym sa...

Kan ingen stänga av din morsa...kolla vad mani hade för kontrakt först din sopa...

Panikbyrån sa...

Äh, kan ni inte ha en schysstare ton mot varandra?

Jag kan kommentera en grej som jag råkar känna till i alla fall. Det är inget knasigt i Manis kontrakt. En spelare i Sirius, som jag känner till, har de senaste fem åren begärt svarta pengar för att spela i Sirius. Han fick inte igenom den biten i kontraktet.

Anonym sa...

Mani ryktas på väg till Italien/Frankrike/Vietnam. Hmmmm..