05 oktober 2010

Telefonintervju med "Panikbyrån"

Eftersom Studans huvudskribent "Panikbyrån" befinner sig gömd i de toskanska bergen för ett par veckor bestämde sig Studanbloggen för att genomföra en telefonintervju. Huvudämnet blir naturligtvis de senaste två omgångarnas ras.

Studan: "Vad har egentligen hänt? Sirius har gått från att vara ett oerhört stabilt vinnande lag till att förlora två matcher i rad?"

Panikbyrån: "Nu har jag ju visserligen inte sett matcherna i fråga eftersom jag åkte till Italien förra lördagen och ingen av matcherna har sänts på RAI, men jag tror man kan konstatera att laget inte springer tillräckligt mycket. Man måste hela tiden flytta upp ytterbackarna och springa. Jag tror inte Brännan och Antonio har varit tillräckligt tydliga där senaste veckorna. Har man en blåsvart tröja på sig måste man kämpa!"

Studan: "Inte tillräckligt tydliga? Hur menar du?"

Panikbyrån: "Jag vill inte förhäva mig själv, men jag tror vi kan prata om en Panikbyråeffekt. Sedan i somras har jag funnits i närheten av laget, följt träningar, pratat regelbundet med båda tränarna. Jag skulle inte vilja påstå att det är jag som lagt upp taktiken eller så, jag vill ogärna prata i termer om vilken effekt jag har haft. Men jag tror ändå att man måste konstatera att mitt mentorskap ändå har resulterat i tio raka matcehr utan förlust. Grabbarna sprang som fan i somras, och sådant ger resultat. Nu däremot har ju jag rest bort ett tag och trodde kanske lite naivt att trenden skulle kunna hålla i sig ändå, men då har vi två raka förluster. För mig är sambandet tydligt.

Studan: "Ehh, åååkej. Men tror du det går att få någon rätsida på det här? Är direktplatsen till Superettan körd nu?

Panikbyrån: "Det är klart det blir svårt. Man måste kämpa på planen och sätta sina chanser på den här nivån. Jag är borta även över nästa match, och sedan är det bara två matcher kvar. Men jag är optimist! Jag tror det kan räcka till kval. Och väl där blir Sirius förstås oerhört farliga."

Studan: "Tack för det Panikbyrån, och ha det nu så trevligt i Italien.

Panikbyrån: "Tack du! Och du, en sak till. Det ser riktigt ljust ut inför nästa säsong. Jag har snackat med Mats Rubarth, och han har lovat att göra comeback. Och han får också med sig Krister Nordin som kommer att ta en ledarroll kring laget. Båda de har spelat i AIK och vet vad som krävs. Jag tror det blir skitbra!"

8 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart roligt!

Anonym sa...

hahaha

Anonym sa...

Klart som f-n att det handlar om en Panikbyråeffekt!

/Hornby

Anonym sa...

Haha...eller... Min känsla är att det här är Sirius. Stackars spelare i så fall som måste lyssna på trams dagarna i ända, speciellt efter förluster.

Farbror the Guru sa...

Lysande!

Anonym sa...

Usch vad nära sanningen det här känns. Men vansinnigt kul ändå.
/dissteffe

Anonym sa...

Förträffligt. Roligt, men samtidigt sorgligt.

Anonym sa...

Drar två slutsatser av detta:
1: Sirius är en clownförening.
2: Panikbyrån håller sig hemma under säsong i fortsättningen!