23 februari 2007

Hål i bygget

Tävlingsmatcherna närmar sig med stormsteg, och frågetecknen hopar sig.

Bra värvningar. Visst. Luggen, Hochen, Gallo, Jallow och fortsättning för Tighe och Linus. Bra! Men.

Kolla bara laget i morrn. Med tre startspelare borta och en otränad blir det väldigt uppenbart var båten läcker. Längst fram och längst bak. Palmqvist ska inte starta som forward för Sirius i Superettan, inte än. Han har med Sirius mått mätt unika egenskaper, men är inte redo än. Och Fredrik Olsson som mittback är en direkt kortsiktig lösning. Han ska inte lira där, det vet både han och tränaren. Inte finns det några rimliga alternativ på bänken heller. Frydman har varit bättre än väntat hittills, men mittback i Superettan? Näru, hörru.

Jag hade samma oro för backlinjen inför förra säsongen. Då var inte Hjalmar och Gurra skadade en endaste lilla gång. Så visst. Men man kan inte räkna med att vi har samma röta igen. Alltså: antingen får vi hoppas att Djurgården släpper något bra (Ottesen) eller åtminstone lovande (Ceesay, Boskailo, Kozica) eller så får vi sopa upp något innan sista mars.

Annars vete tusan om jag sover gott resten av säsongen.

Längst fram är jag faktiskt mindre orolig. Hoch kommer tillbaks och kommer att göra det bra. Kullinger kommer att bli bättre. Och så finns det några jokrar som snurrar i ryktessvängen. Vem vet, vi kanske till och med kan få liv i Quirino?

Än så länge är vi ju trots allt i den förlovade säsongen. Den löjliga, kallar dom den. Mer den snurriga, i så fall. Oavsett vad så gillar jag den. Om inte annat för att det fortfarande är möjligt att täta hålen i bygget.

Inga kommentarer: