03 februari 2007

Inte bara i Madrid...

Det är också mycket glädjande att konstatera att ungtupparna Eldin Podrug och Adam Frydman får plats i Sirius a-lag. De har tillhört det framgångsrikaste pojk- och juniorlaget på många år, och det vore egentligen skam om inte någon eller några därifrån får utvecklas med de stora pojkarna. Två per årgång är väl så mycket man kan hoppas på. Robert Refai lär hamna i Fyris, Magnus Blomberg är klar för GUSK. Jag hoppas verkligen att de får fortsätta utvecklas och utbildas väl där.

Eldin och Adam lär inte få mycket speltid (i serien) på ett bra tag. Men det är inte poängen. Det betyder mycket för en förening att spelare som gått genom pojk- och juniorlagen får komma upp i seniorlaget. På sikt innebär det mycket. Och på sikt skapar det också bra fotbollsspelare, till Sirius eller andra (som då får betala bra, som exempelvis Gefle IF). Om detta vet andra mer, däribland en av författarna på denna blogg.

Vidunderlig måne härom natten, på tal om inget. Fick mig att tänka på när jag, på fullaste allvar, citerade hela texten till Sandy Dennys visserligen vidunderliga "Full Moon" som ett kärleksbrev till en avlägsen älskling. Herregud, ärligt talat. Eller om det var Dustys "The Look of Love". Vilket i så fall inte gjorde saken särskilt mycket mindre patetisk. Oavsett hur sanslöst bra den inspelningen och låten är.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Synd at Magnus Blomberg och Robert Refai fick vara med i truppen, de är mycket stabila i sitt spel än båda Adam och Eldin men det är tränare som bestämmer och hoppas att han har valt rätt.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Uv sa...

För egen del vill jag innerst inne flytta upp så många det bara går. Å andra sidan finns det inte plats för särskilt många. En per säsong är en rimlig utdelning, två en mycket bra utdelning. Så jag är i princip nöjd med årets "skörd". Bara att hoppas, som du säger, att dom håller måttet i det längre loppet och inte blir nya Jafar. Eldin har åtminstone visat framfötterna hittills.

Ryktet säger förresten att Robban inte var alltför besviken/förvånad över beskedet. Hoppas att han (och Magnus, som stack betydligt tidigare) gör allt för att motbevisa tränare/klubbledning!