13 oktober 2009

Just när man trodde inte mycket kunde bli värre.

Klockan 17.00 i söndags var allting bra. Sirius hade gjort en av sina bättre halvlekar den senaste tiden och hade 0-0 borta mot tabelltvåan Åtvid. 0-0 med klar chansmässig övervikt för Sirius - som Åtvids tränare Wiklund sa "vi ska vara mycket tacksamma för 0-0 i paus." Samtidigt var det 1-1 för Vasalund mot Mjällby i Solna.

Sedan rasade allt. Inte minst Sirius. Vi släpper in ett 0-1-mål efter att tre siriusspelare gjort juniormissar i rad. Shpetim som lallar iväg drällbollen när hela laget är på väg framåt. Haisem som har en felvänd östgöte upptryckt mot linjen utan att kunna hålla planhalvan fri. Fernberg som låter sin felvände kille promenera runt honom som han vill. Och minuten senare tvåan. Godnatt. Samtidigt gjorde Vasalund 2-1 i Solna och vi låg kjempesidst. Igen.

Men dum som man är såg man ändå ett hopp i resterande spelschema. Med sex poäng mot Trollbyttan och Surianska i de två sista matcherna hade vi väl minst kval garanterat, eller? Man tänkte att kanske måndagens resultat skulle ge lite glädje i en sargad själ. För inte fan kunde väl allsvenskjagande Giffarna tappa poäng hemma på permafrostkonstgräset mot självdöende väsbyspelare? Jo, för tusan! Killen som Sirius valde bort till förmån för Daniel Hoch - Admir Catovic - fixade den trean med sitt mål. Och därmed kommer Syrianska med rätt stor sannolikhet spela för allsvenskt kontrakt i sista omgången mot Sirius.

Men kanske skulle notoriska nervdallret Peking i alla fall torska mot BoIS borta och därmed kunna tjänstgöra som räddningsplanka? Näru. Efter att ha lajat iväg ett handicap med 0-3 lyckades BoISarna bara så när äta upp de av pur skräck kissebyxade kamraterna från Norrköping. 20 avslut i andra halvlek ledda bara till två mål.

Och till slut. Nog måste väl Falkenberg kunna greja J-Södra borta och behålla den allsvenska visionen, störa de röd-gula från Zelge och skicka ner J-Södra i ångesten? Nope. 1 fucking 4 blev det.

Allt, precis allt, gick åt skogen. Och när man trodde att ingenting kunde bli värre griper förbundet in. Matchen mellan Vasalund och Åtvidaberg bryts ur den näst sista omgången, där man tillämpar gemensam starttid eftersom inget lag ska få fördelar av att spela på reultat, och läggs efter alla andra matcher på grund av TV4-sändning. Detta eftersom TV4 vid tidpunkten för ordinarie avspark ironiskt nog sänder plastbandy med Storvreta.

Med viss rätta blev ett antal av klubbarna i serien rätt tjuriga över detta. När matchen mellan Vasa och Åtvid börjar kan ju faktiskt östgötarna redan vara klara för allsvenskan. Undrar hur det eventuellt skulle kunna påverka deras insats mot Vasalund?

På förbundet förstod man som vanligt ingenting när klubbar började ringa in och klaga. "Öh, det tänkte vi inte ens på. Skulle det spela roll menar ni?". Rundringnar mellan klubbarna påbörjades, men Peking och Landskrona BoIS vägrar flytta sina respektive matcher. BoIS säger att de redan har bokat ett tåg, och Peking har tapetserat hela byn med matchaffischer och kör en kampanj medgratis entré. Visserligen har Sirius och Trollhättan kommit överens om att köra gemensam starttid med Vasa-Åtvid. Men vad spelar det för roll när förbundet nu under eftermiddagen fattade sitt stolta beslut.

"De lag som vill flytta sina matcher till 16.45 får göra det, men man behöver inte!"

Come again? Är det St Erikscupen eller? Inför säsongen talade man vitt och brett om vikten av att hålla ihop de sista två omgångarna. Och när TV4 meckade med sändningstiden för sista omgången flyttade man via dekret helt sonika alla matcherna. Gott så. Men nu skiter man alltså i det. När TV4 ringde sa man bara "visst, kör i vind! Kul!". Och det sportsliga slängs i papperskorgen. Assyriska-BoIS och Giffarna-LSK kommer att vara färdigspelade redan fem minuter in i matchen mellan Vasa och Åtvid.

Det tål att repeteras. Vasa kan alltså istället för att få spela en match mot ett Åtvid som måste vinna för att säkra sin allsvenska plats få spela en match mot ett redan klart Åtvid. "Skulle det spela roll", säger man på förbundet. Tja, avgör själva. Femti meter från ert kontor spelades just en sådan match mellan Vasa och Mjällby. Vad tror ni? Spelade det någon roll att Mjällby var stenklara seriesegrare i den matchen? Oavsett hur det går i de tidiga matcherna är det ju självklart att det påverkar de senare matcherna.

Den konspiratoriskt lagda låg redan sömnlös innan denna nya förbundsaffär. Inte blir det lättare nu. Jag tror själv inte särskilt mycket på konspirationsteorier, men jag väljer i alla fall att lägga mig i fosterställning och hulka över det faktum att förbundets pajaserier och oförmåga att administrera även grundläggande rättvisa i sina serier alltid verkar gynna just Vasalund och missgynna Sirius.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur i h*****e kan detta få hända? Sen när styr Vasalund förbundet? Och hur fan gick det till?

Anonym sa...

Är någon överraskad. Halva SvFF är ju knytna till Vasalund. Det händer i år igen....