21 oktober 2009

Om OM fanns...

Helgens avslutande omgång i Superettan kommer utan tvekan att bjuda på dramatik. På det ena sättet. Eller det andra. I potten: En kvalplats, eller t.o.m. en direktplats i nästa års Superetta. Men, vid förlust och fel resultat i ett par andra matcher så kan de två nämnda alternativen bytas ut mot en nattsvart vinter och förberedelser för div 1 norra. Den senaste segern kan då vara värd precis noll men i nuläget är den värd allt. Detta p.g.a. att Sirius har det mesta i egna händer. Man kan vid vinst klara kontraktet OM Väsby inte vinner. Man kan klara en kvalplats OM övriga resultat är de rätta, även vid förlust i Södertälje. En poäng i Södertälje ger kval OM andra resultat går rätt. Osv, osv.
Men. Som Siriussupporter har man vid det här laget lärt sig en sak, nämligen att det värsta man kan göra är att snegla på andra. Den här hösten har, med undantag förra helgen, visat att inga andra lag är att lita på. Mjällby, Sundsvall m.fl. har överraskat negativt precis vid fel tillfällen. Tillfällen där man gått och haft förhoppningar om att få en hjälpande hand. Så istället för att lägga tid på spekulationer om hur det kan arta sig OM det blir på ett eller annat vis så tror jag att melodin är "själv är bäste dräng". Sirius behöver åka till Södertälje med inställningen att vinna. Exakt hur de ska göra det har nog tränarna bättre koll på än jag, man har ju slagit Syrianska förut.
Men poängen är denna: Sirius har i år inte bjudit på särskilt många stunder av glädje. Men det finns en sak, och det är det faktum att när läget varit som värst, när man stått avklädda och ifrågasatta, när uttrycket måstematch verkligen gjort skäl för namnet, då har man faktiskt levererat. Alltså, när inget annat funnits så har man bärgat tre poäng. Därför har man på lördag chansen att säkra nytt kontrakt. Alltså, när man sätter sig i bussen till Södertälje får det inte finnas en enda tanke i en enda spelares huvud som ens antyder att "med lite tur så kan vi ordna det trots förlust" eller "Väsby vinner väl ändå hemma" eller annat som innehåller ordet "OM". Man måste se detta som ytterligare en måstematch, Denna gång på bortaplan. Mot ett topplag. Bortaplan och Sirius har inte varit en lyckad kombination i år. Måstematch och Sirius har däremot varit det. Så. Bort med alla OM. In med alla måsten. För nu är det dags för årets urladdning. Nu är det dags för Sirius att bli laget som får övriga bottenlag att förbanna Syrianska. För detta måste ses som ytterligare en måstematch. Inget annat.

Inga kommentarer: