26 juli 2010

Allmänt sillytugg och lösa rykten.

Ska försöka jogga igång lite inför höstsäsongen här på Studan med att skumma igenom vad som verkar hända i seriens trupper. Det går sådär. Det är liksom ingen som bryr sig tillräckligt mycket om ettan för att skriva initierade spaltkilometer om rykten och transfers. Faktum är att lokaltidningarna med få undantag har en bedrövlig bevakning av seriens lag. UNT är inte ensamt om att suga på den fronten direkt. Och få klubbar har forum som bubblar.

VLT framstår oftast som bäst i klassen, vilket kanske inte är så märkligt med tanke på att de har två lag i sitt bevakningsområde. (Men det har UNT också.) Deras lilla intervjugenomgång med klubbarna i halvtid är ett av sommarens guldkorn. Kanske inte främst för att det ändå är någon form av redaktionellt arbete kring norrettan, utan framför allt för att de ringer upp Brytar-Börje när det gäller Valsta Syrianska, trots att han redan försvunnit från sportchefstjänsten när intervjun görs. Därför får man också en ganska intressant lägesrapport om att det är irriterat i laget. Tack för det.

I den intervjun kan man också med fördel notera att Brännan har vett nog att tro på sig själv och sitt eget lag samt att Forwards tränare är den enda förutom Brännan som tror på Sirius. Kanske mest för att de fick pisk med 3-0 trots att de inte var så mycket sämre, vad vet jag.

Men om vi fortsätter lite med Valsta bara. Jag tror nog på Brytar-Börjes ord. Det sägs också att det kommer att ske en ganska stor spelaromsättning hos valstasyrianerna under sommaren. Hittills mest rykten, men läser man lite olika forum framgår att missnöjet är stort. Både Sunday och Draganov sägs exempelvis vara på väg bort. Draganov ryktas enligt Braxingens Diljen Otlu vara på väg till Syrianska IF. Vilket enligt andra rykten från Västeråstrakten kan bero på att Mattias Mete i sin tur är på väg att lämna Syrianska IF. Mattias var för två år sedan ett kluvet hårstrå från att gå till Sirius, men det sket sig på grund av en lite bökig soppa.

Sirius har nämnts som en av de klubbar som kan vara aktuell för Mete även den här gången. Kan inte tycka annat än att det skulle vara en riktigt bra lösning, Mete är precis den typ av anfallare vi skulle behöva. Orädd och mångsidig. Och utan stora skälvan när det drar ihop sig. Jag tror dock att det kan bli tufft, bland annat med tanke på turerna 2008. Men drömma duger och Sirius har tydligt aviserat att det är där framme och där bak man framför allt vill förstärka.

En annan spelare som knappast skulle ge mer än 1,50 ggr slanten om han står på planen i blå-svart när Sirius möter VSK i omstarten är förstås Gurra. Norling placerade Gurra om inte i frysboxen så åtminstone i kylen redan under försäsongen innan den olyckliga huvudskadan. Och trots stora problem i backlinjen har Gurra fått väldigt lite speltid. Nu senast satt han på bänken utan att komma in. Istället hoppad konkurrenten Björkeryd in och gjorde mål direkt. Gurra har ett längre kontrakt med Assyriska vad jag förstår, men en utlåning lär diskuteras mellan klubbarna.

Vad gäller backarna så är ju också en förlängning med Elias Storm högsta prioritet. Han lär komma tillbaka från semester i dagarna och det är knappast en nackdel att Bosse Andersson finns i klubben nu vad gäller Elias. De känner varandra från Djurgårdstiden och det försämra knappast möjligheterna för Elias att få det längre kontrakt med Sirius han säger sig vilja ha. Jag tippar att Elias och Gurra bildar mittbackspar mot VSK.

Den som är intresserad av Sirius sommarförsäsong bör dessutom bege sig till Löten i afton då ett a-betonat Sirius tar sig an Peking i U21-serien. Dagens och torsdagens U21-matcher kommer att användas som träningsmatcher. Startelvan verkar se ut som följer:

RR
Söderbring - Fernberg - Dillan - Philip
Patrik - Petter
Mani - Björk - Moses
P

Ska bli intressant att se status på Richard och Söderbring. Dessutom är Björk en 93:a från tipselit som just kommit tillbaka från landslagsläger. En smart och lurig spelare som kanske kan bli något och som är värd att hålla ögonen på. Dessutom kan man ju alltid förvänta sig intressanta byten.

Övrigt av sillyintresse i serien förresten. Dalkurd omges också av en enorm ryktesflora. Man har offentligt gått ut och klagat på för många spelare och för otydligt ledarskap. En som redan har lämnat är anfallaren Jonas Hellgren som är klar för VSK. Läs dessutom gärna Mustafa Cans långa artikel om Dalkurd i gårdagens SVD. Jag tror att det är helt rätt för Dalkurd att söka den sortens publicitet just nu. Man har direkt hamnat i en ordkonflikt med samhällets bottenskrap i form av nynassar och andra vinddrivna existeser som i bloggen Politiskt inkorrekt. Jag tror faktiskt att den debatten är bra för Dalkurd, som får en annan diskussion än den om den floppande favoriten. Det finns dock ett par citat ur artikeln som är anmärkningsvärda. Leta fram dem själva. Känslan är hur som helst att Dalkurd kan få en nytändning under hösten då förväntningarna skruvats ner en del.

Vi går västerut. Carlstad United struck gold i och med strulet mellan Degen och ÖSK gällande Emil Berger. Berger som varit en av de viktigaste kuggarna i Degens succéartade vår i Superettan värvades av ÖSK under omständigheter som Degen är skitförbannade över. Kontraktet gäller från nästa säsong och Degen svarade med att placera Berger i frysboxen. Detta har dock lösts genom att Berger lånas ut till CU i höst. En kanonförstärkning! Dock ryktas CU:s anfallstalang Gzim Istrefi vara på väg åt andra hållet, och det vore naturlitvis ett avbräck i samma klass.

För övrigt är det mest en massa provspelare i klubbarna. Syrianska IF har fått en ny tränare efter att ha fått nobben av förstavalet Wiklund. Michael Rosenberg, den gamla syrianskaklubbsurfaren tar över. Lite småförändringar i stockholmsklubbarna vad det verkar också, men det är svårt att få korn på vad som händer. Om TFF är det exempelvis rätt tyst. Ett rykte som är svårt att döda, och som delvis stammar från Bajens tipselitverksamhet, är att TFF tänker bränna på tills kontraktet är säkrat och sedan spela med junisar. Fan vet. Tror'et när jag ser't.

Well. Det finns säkert mer, men nu är min egentid över. Over and out för nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hehe, snacka om att Supar-Bo tog plats idag. Brännan och co stog tysta som möss och Bosse går runt i halvtid och kör peptalk med vissa spelare och står och skriker som en dåre på linjen hela matchen.