04 juli 2010

Västeråslag x 2

Jag får ödmjuka mig inför det faktum att Studan går lite på sparlåga under sommaren. Tiden räcker liksom inte till. (Och det är naturligtvis fortfarande så att den som vill bidra till Studan är varmt välkommen!) Matchreferat och sådant finns ju via officiella hemmisen där också klubbens officiella bulletiner finns. UNT gör väl vad man har lärt sig förvänta sig av dem, så där finns alltid några spaltmillimeter till. Och någon enstaka gång knasiga citat från klubbens företrädare.

Som i veckan då sportchefen var ute i något som antingen var felciterat eller ganska klumpigt angående silly season. Det lät övermåttan oengagerat och oinsatt tyvärr och det är bara att hoppas att skribent Meisels skruvade till det där lite för egen maskin. För annars så har klubbens tränare och klubbens sportchef lite olika bilder av läget. Och då har klubben en situation som måste lösas rätt akut. Men för fridens skull säger vi att det inte är så, än så länge. Okej?

Sillyläget kan annars summeras som följer. Ernesto är värvad och gör truppdebut, och med all sannolikhet inhopp i eftermiddag. Det är bra förstås. Bra spelare ska alltid vara välkomna. Om jag har hört rätt är Ernesto värvad på korttidskontrakt. Det må vara hänt om man känner att man vill kolla upp spelaren ytterligare - eller om spelaren kräver det. Eller om det är väldigt dyrt och ska täcka ett kortsigtigt behov. Det återstår att se vilken kategori Ernesto tillhör, men jag är i grunden skeptisk till korta kontrakt.

Det om något illustreras av fallet Elias Storm. Där var det nog dock så att det var den enda tillgängliga lösningen på ett akut problem. Då är det naturligtvis rätt tänkt. Men det ursäktar inte riktigt klubbens halvsvala attityd till förhandlingar med Storm. Ända tills för ett par veckor sedan var linjen att man skulle ta den diskussionen vad det lider och först nu går klubben ut tydligt med att det är en prioritet. Men visst, jag skiter väl i vilket bara saken får en positiv lösning. Men fönstret är öppet och om en vecka vet inte laget hur backbesättningen ser ut. Det är inte okej.

Sedan har vi några lösa kort. Bland annat Richard - som var föremål för den kanske skummaste kommentaren i sillyartikeln. "Speciell relation till staden." Hmm. Knappast svårtolkat va. Tipset är att RR även under hösten kommer vara seriens klart bäst betalde bänknötare. Dyr lösning - men tveklöst en kvalitetslösning också.

Mig veterligen finns inga konkreta bud på spelare i laget som står under kontrakt. Det kommer nog knappast bli fråga om försäljningar under sommaren alltså som det låter nu, även om annat antyddes i bladet. En provspelare med inte helt ointressanta meriter från ett Västafrikanskt landslag lär dessutom dyka upp nästa vecka. Obi Metzger, för den som är googlingssugen.

Det mest glädjande är annars att alla i truppen utom Blomman är tillgängliga. Unikt! Blomman går dessutom på Försäkringskassans konto, så det kostar inte klubben något. Förutom eventuell frustration då.

Dagens match mot Kerburan då? Läget i truppen är som sagt oerhört positivt. Träningen igår såg samlad och fokuserad ut, och spelarna verkade avslappnade och med gott självförtroende. Inget fjantigt revanschsnack, utan bara en fast beslutsamhet att ta sex poäng på två matcher innan uppehållet. Fokus på träningen var fasta situationer. Helt rätt kan jag tycka. Där har vi fortfarande ett kapital att utveckla där det stundom sett svagt ut bakåt och där vi producerat makalöst lite framåt.

Kerburan har i veckan bytt tränare efter en patologiskt usel trend då man rasat från kvalplatsen till en mittplats i tabellen på nolltid. Men eftersom tabellen är jämn är man bara en poäng efter Sirius nu. Och vid förlust är Sirius därmed närmare nedflyttning än uppflyttning. Det räcker som illustration till matchens vikt för båda lagen.

Faktum är att Sirius nästan måste vinna de återstående två matcherna för att på allvar vara med i konkurrensen om Superettan. Vid två segrar har man max två poäng upp till kvalplatsen. Det är okej. Vid två förluster kan jag nästan känna att det är rökt för den här gången.

Så viktigt är det i eftermiddag. Gratis också. Ses där.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Blomman går på försäkringskassans konto" Vad betyder det? Är han klassad som fotbollsinvalid? Kommer han att kunna spela på denna nivå igen? Mycket märklig historia.
Jag utgår från att det är Obi Metzger Jr som ska provträna!?
Ingen högerback på ingång?

Anonym sa...

Tror inte Sportchefen är felciterad..