24 november 2009

Full fart på Löten

Som vi tidigare konstaterat på Studan är träningarna i full gång nere på Löten. Det ser inte så himla dumt ut faktiskt. Det är ju redan klart att en del tongivande spelare förvinner. Gurra har lämnat sedan länge och Shpetim blev idag klar för IFK Norrköping. Richard Richardsson lär dessutom vara mycket nära att skriva på för Giffarna. Och så Love och Hochen förstås, även om det knappast, ens med bästa vilja i världen, går att beskriva de spelarna som tongivande den senaste säsongen. Dock kommer vi förstås alla att sakna Loves minst sagt fantastiska immitationer av bland annat Heinze och Salgado.

Well. I övrigt ser truppen än så länge ut att bevaras. Frågetecken finns väl i viss mån fortfarande för Gallo - ryktet säger att ett allsvenskt lag är intresserade - och Petter. I övrigt är det en kvalificerad gissning att alla står till förfogande för spel i norrettan. Även de två tidigare skadade spelarna. Söderbring är officiellt friskskriven för full fart, och även om det ännu inte gäller Blomman så är rapporterna mestadels positiva. Kan Sirius behålla Gallo, Blomman och Söderbring och ha hela den trion i spel mer än 20 matcher i år så har vi utan tvekan ett topplag i serien.

Dessutom har ett och annat nytt ansikte figurerat i bekanta kläder på Löten. Bland annat kan det enorma - och totalt oväntade för alla inblandade - scoopet göras att Jonas Bylund inte tränar på Midgårdsvallen längre. Vidare verkar broder Z vara fokuserad på att ge karriären en chans och då är Sirius ett hett alternativ. Förutom dessa två mer eller mindre kända ansikten har även en ung mittback med förflutet i uppsalafotbollen och en ung vänsterfotad yttermitt/vänsterback från Sundsvall synts i farten. Och gjort bra ifrån sig.

Unge Gimo-nigerianen Moses Ogbu, som tränat med Sirius stora delar av hösten, finns dessutom i allra högsta grad med i bilden. Han tar enligt röster inifrån laget tagit rätt stora steg på sistone. Fler nya ansikten lär dessutom dyka upp i träning redan före jul. Dessutom pekar det mesta på att en assisterande tränare kommer att presenteras under nästa vecka.

Premiärtruppen 23/11:

(4-2-3-1)
Jonas Bylund
Fredrik Söderbring - Oscar Zettergren - Daniel Fernberg - Haisem Ismail
Pierre Gallo - Daniel Blomgren
Johan Petterson - Eric Jernberg - Mani Tourang
Sunday Bale

Bänk: Andreas Ahlm, Patrik St Cyr, Fredrik Olsson, Moses Ogbu, Toni Arapovic

Tränare: Andreas Brännström
Ass tränare: Pelle Johansson

8 kommentarer:

Anonym sa...

Toni Arapovic, "en av landets bästa mittbackar födda -92" Bajen J.

Farbror the Guru sa...

Den premiärtruppen duger!

Anonym sa...

Toni är född 91.

Anonym sa...

Väsbys duktige ytterback Peter Motas ska byta klubb. Kan kanske vara något?

Joint sa...

"en av landets bästa mittbackar"... bla bla bla, lovorden bara öser kring denna Toni. Visst verkar han talangfull, men är han verkligen SÅ bra? Toni är aktuell för IFK U:a är det jag har hört. Angående Moses, jag vet inte, men är inte han ett namn mer för tipselit till att börja med? Eller vad tror ni?

Joint sa...

Toni har för övrigt lirat med IK Gränby detta år.

Joint sa...

"en ung vänsterfotad yttermitt/vänsterback från Sundsvall" = Grim?

Anonym sa...

Med det mittbacksparet lär det inte bli någon uppflyttning. Värva mittback och sätt Blomman i spelfärdigt skick.

Håwe