13 november 2009

Lugnt på sillyfronten

Det är fortfarande semestertider i Sirius. Först i helgen samlas laget igen. Det är inte utan att det ska bli lite spännande att se vilka som dyker upp då. Annars kan man väl notera att det har varit förvånansvärt lugna veckor på sillyfronten sedan serierna slutade. Dalkurd har värvat en ny fransman. HTFF tvingas släppa Bojassén till VuxenBajen (det kommer bli fler, jag lovar). Gamle lånepjäsen från Djurgården Denis Boskailo landar nu i Syrianska IF. Sandvärn i Umeå lägger av. Ingenting som tvingar upp axlarna på folk i mer än en liten ryckning.

För Sirius del är det mest förlusterna man snackat om. Och visst. Det är på pappret tunga avbräck som diskuteras. Tunga men väntade. Enligt uppgifter i både NT och UNT är exempelvis Shpetim Hasani långt gången i förhandlingar med IFK Norrköping. Richard Richardsson delar sin tid mellan publikfriande framträdanden på Studenternas bandyläktare och intervjuer med Sundsvallspressen. Fair enough. Det ligger nog i både Richards och Sirius intressen att få detta löst så fort som möjligt.

Dessutom har det sedan länge varit klart att Hochen och Love kommer lämna laget. Love figurerar nu i sillysnacket kring IFK Sundsvall av alla klubbar. Envisa rykten säger dessutom att Assyriska FF på sin klubbfest i kväll kommer att presentera tre backar. Tre backar från tre bottenlag i Superettan. Tre backar som representerar lag som tillsammans släppt in 141 mål den här säsongen. Utan att säga allt för mycket kan man väl konstatera att en av dessa backar i alla fall kommer att skapa en rubrik i UNT.

På ingångskontot har Studan redan tidigare slagit in världens öppnaste dörr och konstaterat att Jonas Bylund är en het kandidat att ta över målvaktsposten om/när Richard lämnar. Det är inte ett rykte som direkt har svalnat. Emir Smajic och Erik Z är andra spelare som nämns flitigt som kandidater för en plats i in-korgen. Emir verkar dock falla även andra spekulanter i smaken och ex-Röda Stjärnanspelaren pappa Haris kontakter ryktas dessutom ha gett honom chansen att provspela för NAC Breda i Holland. Det verkar dock inte bli något mer med det. Om man säger så.

Sirius hade dessutom flera ögon i gång under den ärkeloja jippomatchen "Morgondagens Stjärnor" i Västerås här i veckan. En som gjorde bra ifrån sig i den matchen var ESK:s backlöfte Daniel Jarl. Även Andreas E-L från nämnda klubb verkar ha haft Siriusögon på sig ett tag, vilket även bekräftats i lokalpressen. Ytterligare rykten finns i svang, men måste konkretiseras betydligt för att Studan ska finna det värt att kommentera. Man kan dock konstatera att det verkar finnas en plan, och till och med listor på scoutade spelare. Det sägs att det kan bli frågan om provspelare och testmatcher inom en inte alltför avlägsen framtid. Men inget konkret finns där att rapportera.

På Sirius officiella hemsida publicerades även vårens träningsmatcher idag. Tanken är enligt kommentarer från Brännan att träningsmotståndarna väldigt tydligt ska spegla den fas man ligger i träningsmässigt vid tillfället. Därför har man inte tagit första bästa lag, utan lagt viss energi på att få till ett bra upplägg. Schemat ser ut som följer:

Sirius försäsongsmatcher 2010:
1/2 Örebro SK – IK Sirius
13 eller 14/2 GIF Sundsvall – IK Sirius
24/2 IK Sirius – Väsby United
27/2 Assyriska FF – IK Sirius
3/3 IK Sirius – Dalkurd FF
13 eller 14/3 IK Sirius – IF Sylvia
17/3 IK Sirius – Gamla Upsala SK
27-28/3 Svenska Cupen omgång 1
5/4 IK Sirius – IK Sleipner
10/4 IK Sirius – Enköpings SK

Till slut. Studan ämnar återkommande ägna sig åt sillyspekulation under rubriken "Premiärtruppen". Där kommer vi att plocka ut en startelva samt en bänk baserad på en kombination av tillgängliga spelare, ryktesgodis, träningsobservationer, fåfänga förhoppningar, löst tyckande samt dagens sinnesstämning. Ta det för vad det är. Här kommer första premiärelvan i alla fall:

Premiärtruppen 13/11:

(4-1-4-1)
Jonas Bylund

Fredrik Söderbring - Daniel Blomgren - Daniel Fernberg - Haisem Ismail

Pierre Gallo

Mani Tourang - Eric Jernberg - Patrik St Cyr - Andreas Eriksson-Ljunggren

Johan Pettersson

Bänk: Andreas Ahlm, Erik Zettergren, Fredrik Olsson, Eric Hörnell, Sunday Bale

Tränare: Andreas Brännström
Ass tränare: Pelle Johansson

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tolkar dagens premiärelva som att du tror att vi tappar Petter...

Uv sa...

maritainIntressanta resonemang. En väsentligt fråga angående premiärelvan: vem ska bära bindeln? Sett till de elva som står där finns alternativ i Bylle, Söderbring och Blomman.

Panikbyrån sa...

Kapten ja. Finns några kriterier. Ska vara gjuten i startelvan i normalfallet. Ska kunna ta snacket. Ska ha status/pondus i gruppen. Jag ser Bylle som en given kandidat i den startelvan. Enda nackdelen är att inte ha kapten ute på planen, men jag tror fördelarna överväger.

Uv sa...

Jag skulle nog också gärna se en förändring på bänken, så att vi har en "riktigt" back där också. Oscar eller Luggen med andra ord. Hörnell får kliva åt sidan och lira med GUSK i det här läget.