23 maj 2009

Any given Sunday

I press och på debattforum ojas och stånkas det över hur illa det är ställt med Sirius målskytte. Svårt att inte stånka med. Sex mål på åtta matcher är visserligen inte sämst i serien, men det är ändå så dåligt att Stagnelius hade skrivit en dikt om det. Men med tanke på detta uppenbara problem med lagets spel är det på gränsen till uppseendeväckande att ingen i varken press eller diskussionsfora på allvar spanat in vår provspelare med det fantastiska namnet Sunday Sylvester Bale.

Sunday är nyss fylda 18 år och har figurerat i Nigerias nationella samlingar för talangfulla fotbollsspelare. Lite som Halmstadlägret hos oss, fast med ett underlag på uppskattningsvis 10 gånger så många spelare i ett land som prenumererat på final-4 i U-17 och U-19 VM de senaste gångerna. På tre U21-matcher i Sirius har killen hunnit med fem assist och ett mål mot bra motstånd. På avslutträningen här om veckan stod Shpetim bara och garvade när killen drog in bicykletas och volleyskott om vartannat.

Initierade röster säger att "han är bra rättvänd, han är bra felvänd och kanske bäst av alla en mot en." Och dessutom 18 år. I min bok är det mer än tillräckligt. Dessutom är det en stabil och jordnära kille som pratar helt okej engelska. Nu säger också ryktet att en lösning verkar möjlig. Skulle detaljerna lösas ut kan Sunday tidigast spela i riktigt blå-svart efter den 1 juli när transferfönstret öppnas. Själv sover jag med korsade fingrar...

4 kommentarer:

Uv sa...

Klockren titel! Hans facit i U21 är lite blygsammare: 1+2 samt en fixad straff. Fortfarande helt okej, om man säger så. Intressant kille, utan tvekan, även om det knappast rör sig om en spelare som löser Sirius skyttebekymmer på en gång. Han är trots allt bara 18 år och har aldrig varit i Europa förut. På längre sikt, däremot, vore det en mycket intressant värvning.

Panikbyrån sa...

Ah, det där med officiell statistik... "Ligger bakom" fem va? I alla fall enligt killen själv, men han kanske har lånat sin självuppfattning från landsmannen Yakubu och allt som sägs bör divideras med två? Även om inte det är det bestående intrycket efter några timmar tillsammans med killen på Migrationsverket.

Och det där med 18 år... Jag minns en 17-åring som spelade i ett lag jag följer för några år sedan som pangade in avgörande målet mot Arsenal ribba in. Jag minns en annan 18-åring som skojade brallorna av halva Argentina i en VM-turnering för 10 (!) år sedan.

Uv sa...

Hehe, han spelade fram Jernberg, som i stället för att sätta den när han var ensam med keepern spelade Eklund som hade öppet mål. En gretzkyass, med andra ord.

Självklart hoppas jag också att (1) sirius värvar honom, (2) han kliver in och sätter baljor, gör ass (och gretzkyass), ger oss ett annat forwardsspel. Men jag är beredd att ge honom lite tid också. Det är trots allt inte alla 18-åringar som är så långt framme redan då.

(Och i vissa fall är ju utvecklingen i princip färdig när en spelare är 18, åtminstone i ett av dina exempel... :-)

Farbror the Guru sa...

Hörru, det han visade i första halvlek mot Gefle saknade helt reklamvärde. Visst, han smaet ifrån sin bevakare och spelade vägg med mittfältet men sedan blev han stillastånde.

Att han smäller in bollar på träningen låter magiskt. Den bollträff han visade på uppvärmingen inför Gefle är lite bättre än Hannas men inte i klass med Karins dito!