26 maj 2009

U21 är snuttefilten i en mörk tid

Det finns i alla fall ett siriuslag som levererar. Idag tog Sirius U21 en fin skalp när man besegrade serieledande Åtvidaberg på Studenternas med 3-2. Nu är man uppe i delad serieledning och det sätt som laget vinner matcherna på imponerar. Segern idag kunde blivit betydligt större sett till hur andra halvlek utvecklade sig. Olausson brände friläge på friläge och borde nog ha skvätt in en och annan boll idag.

Men framför allt är U21 ett roligt lag att se. Klubbens spelidé representeras just nu allra bäst av dessa unga killar - de flesta födda mellan 1990 och 1992. Martin Östlund och Ian Ekstrand dominerade mittfältet fullständigt och på den här nivån är Viktor Olausson en riktigt bra anfallare.

Idag saknades dock nigerianske talangen Sunday Bale, till följd av transporttekniska skäl. Han satt helt enkelt fast någonstans. Lite synd, hittills obekräftade rykten säger att han numera är Sirius spelare, vilket knappast gör det mindre intressant att se vad han går för.

Övrigt av intresse att rapportera från Studan ikväll var att Mani Tourang verkar få tid för operation denna vecka. Problemet är ett blodkärl i knät som kommer i kläm vid maxbelastning och därmed stryper foten mer eller mindre. Det är dock ett enkelt ingrepp med kort rehab tid. Mani är definitivt tillbaka efter uppehållet. "Skojar du jag ska springa då!", sa han. Sjukt sugen, helt klart. Lillebror Nercy gjorde dessutom på nytt ett fint inhopp och var vid ett par tillfällen nära att hamna i poängprotokollet. Den 16-åringen lär vi få se mer av.

Inga kommentarer: