28 maj 2009

Sunday Bale är klar för Sirius

De obekräftade ryktena är nu bekräftade. Sirius har i veckan skrivit ett längre kontrakt med den lovande nigerianske 18-åringen Sunday Bale och spelaren kommer enligt uppgift presenteras senare idag.

Spontant känns det faktiskt väldigt roligt. Inte i första hand som tillskott i den nuvarande spelartruppen, även om det jag sett av honom hittills garanterar en hel del framträdanden på planen under hösten. Framför allt känns det som ett kvitto på att Sirius idag har helt andra ambitioner och en helt annan attraktionskraft för de agenter som vill ge sina adepter bästa möjliga miljö att utvecklas än vad vi haft tidigare. Sirius har ägnat en månad åt att se Sunday i aktion både i träning och i match innan man fattade beslutet och gjorde bedömningen att det är en spelare som passar väl in i gruppen och som kan bli riktigt bra framöver.

Och den bedömningen är inte Sirius ensamma om. Sunday har redan figurerat i U17-sammanhang i Nigeria, även om han inte gjort landskamper. Ryktet säger också att efter hans insats i Norrköping i senaste U21-matchen (ett mål och en assist) visade en av ledarna i Kamraternas stab upp sex fingrar för att signalera hur många år han själv hade skrivit med Sunday om han var på provspel hos dem.

Det är inget snack om att Sunday är en intressant värvning, kanske framför allt för nästa säsong. Och att Sirius redan nu, med rådande tabelläge, har självförtroendet att fortsätta sin långsiktiga satsning över de kommande säsongerna känns som ett styrketecken. Kanske lämnar vi snart den pinsamma skara av Superettaklubbar (bestående av oss själva och - typ ingen mer) som är oförmögna att utbilda och sälja spelare för spel på en högre nivå.

1 kommentar:

Anonym sa...

Lite mer sansat här inne än på övriga sidor...