30 maj 2009

Bussen till Mjällby har gått

Alla som hade hoppats på en snabb och överraskande rehabsuccé i backlinjen inför matchen mot Mjällby hoppades förgäves. Spelarbussen till Listerlandet lämnade nyss Löten och det utan Söderbring, Blomman och Haisem. Och naturligtvis utan avstängda Gurra och Luggen. Sålunda är Fernberg den enda ordinarie backen i truppen. Studan konstaterar dock den glädjande nyheten att Marcus Palmqvist för första gången i år är tillgänglig för spel och ingår i 17-mannatruppen. Palmqvist har ju dessutom vid ett flertal tillfällen tidigare vikarierat som ytterback med relativt gott resultat.

Det finns onekligen en hel radda komponenter att laborera med när startelvan ska komponeras. Petter sa innan han klev på bussen att han gärna spelar back. Studan tror dock att det finns andra spelare som är mer aktuella. St Cyr har redan provat på livet i de bakre regionerna med viss framgång. Gallo har vid flera tillfällen i karriären använts som vänsterback, det känns som ett givet utgångstips att det blir så även i morgon. Fredrik är ytterligare en het backkandidat.

Hur som helst innebär backlinjeskomplikationerna att mittfältet kommer att dräneras på startspelare. Där är täckningen dock god. En inte alltför vild gissning är att Makcha och Ian kommer att spela centralt och Petter och Jernberg kommer ta hand om kanterna. Väljer man 4-4-2 är det med säkerhet P och Shpetim som startar på topp. Väljer man 4-2-3-1 hamnar P längre ner i banan, eventuellt på kanten i stället för Jernberg som då kommer in centralt.

Hur man än vänder och vrider på det kommer detta att bli en ytterst tuff uppgift defensivt, men det finns å andra sidan ingen orsak till att tro annat än att Sirius kommer att kunna skapa en hel del oreda på offensiv planhalva. Mjällbys mittbackspar Robledo - Rosengren håller yppersta klass i luftrummet och det är inget snack om att Bagarn är seriens bästa mittback. Men på backen är de också ett riktigt långsamt par vilket borde kunna utnyttjas med en utpräglad kontringsfotboll mot en förmodat hög backlinje.

Det är trots allt en rätt spännande uppgift att ta sig an för Sirius. Skrälläget för 10-oddsaren är inte dumt mot ett lag som med all säkerhet kommer att gå in i matchen för att bärga en "säker" trepoängare. Sådant har straffat sig förr.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter negativ men jag har INGA förhoppningar. Sirius har inte direkt rosat marknaden på bortaplan de senaste åren och Serieledarna borta med en back går tyvärr inte. Oddsen på tvåa borde ligga runt 25 ggr. Känns som om enda prio är att förlora med mindre än 8-0 för att undvika nya rekordskriverier och att undvika skador.

Panikbyrån sa...

Jag håller med. Eller åt det hållet i alla fall. Jag tror inte heller att Sirius kommer vinna i morgon, men jag är å andra sidan också övertygad om att snacket kring den här matchen gynnar Sirius. Sirius har INGENTING att förlora. Finns ingen som tror Sirius ska vara i närheten av att rubba Mjällby. Jag tycker det faktiskt är skönt att det var Mjällby borta just nu med dessa förutsättningar. Hade varit mycket värre att åka och möta Vasalund - en match där Sirius helst ska ha poäng.