22 juni 2009

Nu rullar det igång - skadestatus

Sirius körde höstens första träningspass idag på Löten. Om man nu kan kalla denna junieftermiddag med sommarens hittills skönaste väder för höst. Som omväxling var träningsdeltagarna fler än rehabbarna och alla som varit skadade under våren är åtminstone både på benen och på Löten. Blomman, Hochen, Söderbring, Gallo och Love deltog inte i bollövningarna på grund av sina känningar, Jernberg och Shpetim var sjuka och var hemma och Makacha sitter på flyget hem, eller till Sverige, eller hur han nu ser det. Resten körde ett ganska lättsamt pass under Brännans ledning.

Så vitt man kan bedöma i dagsläget ska nog alla utom Hochen, Love och eventuellt Blomman kunna vara i spel när serien drar igång den 5 juli med bortamatch mot Trollhättan. Hochen tror att han kan köra med boll i full träning i början av juli, Love är väl mer osäker och Blomman kan i bästa fall vara aktuell för spel. Under alla omständigheter deklarerade Haisem att allt kändes bra och han deltog också i samtliga spelmoment.

Men framför allt. Känslan på träningen idag var en av kalvar nyutsläppta på grönbete. Alla verkar sjukt taggade på att allt ska dra igång igen. Nu har laget dessutom två veckor på sig att smörja igång maskineriet inför de tre kommande tokviktiga matcherna. Med det för säsongen nya konceptet "konkurrens om platserna" är det inte helt utan tillförsikt och vissa förhoppningar som man ser fram mot match och skarpt läge igen. En sak är säker, spelarna gör det. Så kändes det inte alltid i maj.

5 kommentarer:

Joint sa...

Bra bloggat! Men Shpetim var väl med? Han hade dock en ovanligt lång frisyr... Var tämligen säker på att jag såg honom. :P

Anonym sa...

Om det inte var Shpetim, vem var det då?

Anonym sa...

Shpetim var inte med.

Panikbyrån sa...

Kanske någon av de tre junisarna som förstärkte träningen som förvillade som Shpetim-look alike? Jag kan också ha sett fel - det är ju inte direkt ovanligt, men vad jag själv såg - och hörde - var han inte där.

Anonym sa...

Varför finns inte Fredrik och St.Cyr med i kväll?