08 april 2010

Inför: "Studan tippar serien"

Sista träningsmatcherna och en och annan cupmatch för norrettankombattanterna i helgen. Efter det finns inga ursäkter längre för att dra på det hela. Då är det dags att tippa serien. Jag har lite småaningar om hur jag tror att saker och ting kommer att gå. Det brukar ju förstås alltid vara fel, men magert utfall får inte förhindra diger analys (vilket brukar illustreras av diverse statliga utredningar).

Studans målsättning är dessutom inte bara att tippa serien för egen maskin. Studan funderar också på att utlysa en liten tävling med trevligt pris för de eventuella läsare som kan tänkas finnas.

Ut-värdena av analysen är som sagt inte fastställda, men här kommer några preliminära in-värden:

* Fan vad jämnt det blir i toppen! Inget lag kommer springa ifrån som Degen i fjol.

* Fan vad ojämnt det blir i botten! Det finns tre klara strykgäng. Minst...

* Gröndal är inte så uschliga som förhandstipsen gör gällande.

* Dalkurd blir ett mittenlag. Vilket är bra gjort som nykomlingar. Men de är klara favoriter i alla förhandstips, de har värvat konstigt och väldigt sent och den stora frågan är hur de kommer att kunna hantera motgångar. Folk tenderar att glömma att idel segrar i tvåan och trean inte säger ett skit om hur det kommer att gå i etta. Det är ett stooort steg.

* Skulle jag lägga in ett oddsspel i nuläget så tycker jag att 25 ggr slanten på ÖFK på Unibet är minst 15 punkter för högt. 7 ggr på Valstasyrianerna är också okej. Däremot är 5 ggr på Sirius, 2,75 på Dalkurd och 25 ggr på CU marginellt bättre än ett odds på 20 ggr på Norkorea som VM-vinnare.

* ÖFK:s britter visade upp en mycket lovande första halvlek mot Sollefteå i helgen enligt rapporter. Framför allt de båda kantspelarna ska ha varit väldigt bra. 400 på läktarna är också starka kort. Det kan mycket väl bli en östersundsvår i år. Och vad händer efter sommaren då de åker hem igen?

* Vasalund såg småstarkt ut en kvart eller två på försäsongen. Nu är det kaos igen.

* Ingen supporter kan ranka sitt eget lag på ett korrekt sätt. Sirius känns därför som mission impossible att placera. Men kom ihåg att Sirius gick upp i superettan på ett bananskal med en på pappret betydligt vassare och mer erfaren trupp än årets, senast det begav sig.

Låt spekulationerna börja, så hörs vi nästa vecka. Ok?

1 kommentar:

Anonym sa...

1. Dalkurd
2. Valsta/Syrianska
3. Umeå
4. Västerås
5. Hammarby TFF
6. Östersund
7. Sirius
8. Carlstad United