06 juni 2010

Hemmamöte med Bandyklubben

Hinner inte med någon svulstig analys av dagens drabbning. Man måste ju fira nationaldag. Eller nåt. En snabb koll på http://www.siriusfotboll.se/ och http://www.bodensbk.bd.se/fotboll/index2.html räcker en bit om man vill ha halvkoll på läget lagen.

Från Boden noteras framför allt de har enorma problem i försvarslinjen i och med att mittbacken och lagkaptenen Ottestig drog hälsenan i veckan och ytterbacken - och tillika interne skytteligaledaren (vilket kanske säger en del om Bodens styrka framåt) - Haris Devic är avstängd. Boden har inte seriens bredaste trupp och det blir stora avbräck för gästerna. Dock verkar det som att man sprutat gamle Bodenräven och mittbacken Sedunov full med smärtstillande och Karlssons klister och att han ska kunna gå in och ersätta Ottestig efter att ha varit skadad en halv evighet.

Annars finns det anledning att se upp med ett par, i mitt tycke, riktigt bra spelare hos gästerna. Framför allt kanske Alexandre Morfaw på mitten, men också miniliraren Erik Lantto - som dock varit på gränsen till startelvan på sistone. Han cyklade dock in en bicykleta mot Vasa och är en irrationell, snabb och jobbig spelare att se upp med. Bra målis i Keisu också.

Men hallå. Spelar roll, säger vän av ordning. Vi ska kunna komma förbi Boden i eftermiddag idag vilket lag de än ställer upp med. Jag känner personligen legitimerade dystopiker som i total världsfrånvändhet spelat på Siriusseger med 5-0. Om sådana tendenser finns även i spelartruppen så är vi på halan is i eftermiddag. För Boden är ändå ett lag som nyss spelat hyggligt jämnt med både TFF och Vasalund.

Det är dock självklart som favoriter Sirius går ut idag. Men den bisarra bakgrunden är ändå att Sirius har varit "svaga" hemma och starka borta i år. Bara en seger på Studan och bara fyra av elva inspelade poäng, som UNT braskade på igår. Då glömmer man i och för sig att det är en match mindre spelad på hemmaplan och att den statistiken utjämnas om man slår seriejumbon idag. men ändå. Sirius har inte varit lika ramstarkt hemma som förväntat, och det är helt säkert så att man mentalt jobbar med den biten och att en del av målbilden idag handlar om att återerövra Studan.

De som ska göra det kommer från en bra träningsvecka och en bra seger i Karlstad. På pluskontot finns att Fernberg, som fick utgå senast med lårkaka, nu är redo för spel. Likaså är Fredrik Olsson startklar. Dock inte StCyr, som segat sig upp till startstatus senaste matcherna. Han fick ett felskär på träning i veckan och vilar. Sunday är förstås också tillbaka från avstängning, och Gallo kan spela i väntan på disciplinnämndes stora junilotteri på tisdag.

Jag skulle tippa att det kommer att ge oss en ganska offensivt balanserad startelva idag. Helt klart är att det skullevara förvånande om Brännan splittrar Jernberg-Gallo centralt efter framgångarna de båda skördade i Karlstad. Jag lutar åt att Fredrik kommer starta centralt också och att 4-2-3-1-planen fortsätter (vilket i sig i och för sig inte är något att haka upp sig på. Man skulle lika gärna kunna kalla det 4-4-2 med en något mer tillbakadragen forward. Det intressanta är positionerna. Och där tror jag att Johan P kommer att ta ett halvt steg bakåt i banan, snett bakom/bredvid Sunday.

Det ger följande gisseelva:

Bylle
Fernberg - Storm - OZ - Haisem
Gallo - Fredrik
Petter - Jernberg - P
Sunday

Eller om ni hellre vill:

Bylle
Fernberg - Storm - OZ - Haisem
Petter - Gallo - Jernberg - Fredrik
Sunday - P

Men det är i praktiken samma sak, skulle jag säga.

Nå den som lever får se.

(Som matchförberedelse får ni inte heller missa Norrbottenkurirens sågning av Mille, med flera i deras fotbollsblogg: http://www.kuriren.nu/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=5343933&entry=5404316 Kul!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

"konflyttaren från AIK" ha-ha-ha...

Anonym sa...

Kanske det mest träffsäkra hittills, för det var precis det Millkvist gjorde i AIK.