09 juni 2010

Välkommen till disciplinnämnden

Svenska fotbollsförbundets disciplinnämnd hade möte igår. Inte så att de träffades på riktigt, nej då, det behövs ju inte. Det räcker att snacka lite i telefon för att bedöma de inskickade ärendena. Ett av dessa var Pierre Gallo i Sirius. Disciplinnämnde läste i domarrapporten och kunde konstatera att det var ju clear cut det där. Armbågade ner motspleare bara så där. Och så läste de vidare och kunde konstatera att den stackars domaren hade tvingats ta hjälp av båda (!) sina linjemän för att hantera den uppretade situationen efter händelsen. Det var förstås också Gallos fel.

Dom: Pierre Gallo stängs av, förutom den automatiska matchen, mellan den 13 juni och den 20 juni. Alltså två matcher till. Totalt tre matchers avstängning, för en situation där Gallo - i värsta fall - slänger upp en armbåge som råkar träffa olyckligt när han blir attackerad bakifrån.

Har inte Sirius eller Gallo något att säga till om i sammanhanget? Jodå. Spelaren har rätt att lämna in en inlaga med sin version. Det lär Gallo ha gjort. En berättelse av vad som hände ur hans synvinkel, att han skyddade bollen och att han blev attackerad bakifrån och borde haft frispark. Definitivt ingen avsiktlig armbåge. Och så bifogades matchvideon.

Vän av ordning kan ju dock fråga sig hur man kollar på matchvideo i ett telefonmöte. En person i disciplinnämnden - i bästa fall - har sett videon. "Hmm, grynigt det där. Ser ingenting. Skit i det då." Typ.

Och visst är det en grynig film. Man ser inte riktigt vad som händer. Men man ser en sak, och det är att det verkligen inte är något överfall Gallo utför. Man ser att han har bollen och blir attackerad i ryggen. Om man tittar på den alltså.

I det här läget finns det all anledning att länka till Thorstens Assyriskablogg i Länstidningen för några veckor sedan. Han lyckades komma över mötesprotokollet som fördes då hans avstängning beslutades. Copy, paste, och vi får gårdagens möte.

Nä, vi kör roligare grejer i stället. På dagens träning var nog baske mig alla med. Jag räknade inte efter så noga, men Blomman, Söderbring, St Cyr (om jag inte såg helt fel), Mani och alla andra nyligen skadade var med. Inga bakslag, inga nya skador.

Inte heller någon Armin Pasagic, ungdomsproffs i Bochum och en av cirka 40-50 "nästa Zlatan". Armin har provat med Sirius i en dryg vecka och spelade i U21 mot Peking igår. Sirius verkar dock ha deklarerat att man inte är intresserade av denne "nummer 10:a". Det är ju en plats där vi har rätt bra folk som det är, så det kan jag begripa.

Men trots det är man tydligt intresserade av en annan kille som provtränar, enligt obekräftade rykten. Ernesto Ferreira, med ungdomslandslagsmeriter från Portugal, har familjeanknytning till Uppsala (flickvän) och har tränat med laget ett tag. Den killen är visserligen offensiv mittfältare också, men han ser inte bara okej ut - han ser BRA ut. Fortsättning kan nog följa.

I övrigt sägs det att en västafrikansk landslagsman med flickvän i Uppsala kan vara intresserad av provspel för klubben. Att ännu inget nytt är skrivet med Elias Storm, men att klubben ju behöver en bra mittback och att ett förlängt kontrakt naturligtvis vore den bästa lösningen. Att det pratas om nya försök med riskkapitalbolag och att vaktmästarna på Studan eventuellt funderar på att "ta hand om" gräsmattan några gånger till i sommar.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Orkar inte ens kommentera dn...

Låter spännande med portugis och västafrikan. Det känns bra att båda verkar ha anknytning till Uppsala redan. Pratas det inget om det "stora" som var på gång?

Anonym sa...

det rör på sig!

Anonym sa...

Mani såg förutom några bolltapp snuskigt spelsugen, taggad på ett bra sätt och Gallolik ut i sin defensiva mittfältsroll i U21 igår. Han kan nog axla manteln ialla fall så bra som det går att ersätta Gallo i de matcher sistnämnde är avstängd i.

Farbror the Guru sa...

Disciplinämnden! Vilket djävla patrask. Dom tar väl till med två matcher för att slippa se macthbilder i fortsättning. En gedigen arbetsinsats skall väl inte behöva stå ivägen för erhållet arvode?

Anonym sa...

Ja just det ja, "det stora". Vad händer?

Alltid spännande med ev nyförvärv, men prio ett just nu måste vara att behålla Storm!

Anonym sa...

Trötta gubbstruttar i dn. Dom koncentrerar sig väl mest på kanelbullen när dom har telefonkonferens. Nåt roligt ska dom väl ha.

"kito" är så bra och har så stor erfarenhet att han kan spela på nästan alla positioner i laget.

Anonym sa...

Kito???