02 juni 2010

En helt vanlig dag på Studan

Vad sägs om att bege sig till Uppsala konsert och kongress och ha paintballträning i stora salen? Den lämpar sig ju perfekt eftersom det finns olika nivåer, massor av trappor och olika stolsrader att gömma sig bakom.

Nähä? Inte det? För att konserthuset inte är till för att spela paintball i och att sådan verksamhet skulle kunna förstöra hela huset?

Jag kan köpa det argumentet. Men jag kan också tycka att det borde gälla för andra av kommunens anläggningar också. Att man använder fotbollsplaner till att spela fotboll på, till exempel. Och inte åt att vara picnicplats och omklädningsrum åt 5000 amatörlöpare. Spana in bilderna från igår.


Detta är alltså Uppsalas främsta arena för fotboll. Här ska Sirius spela match mot Boden på söndag. Man har kört ner lite flaggor i planen. Ställt ut lite bänkar. Folk har lagt ut filtar och en och annan har fällt upp sina brassestolar. Folkfest.

Jag kan bara konstatera att Uppsala kommun har nått ett nytt lågvattenmärke vad gäller planskötsel. 5-7000 pers var där och klampade runt igår. "Arenafrågan" handlar om betydligt mer än var man ska bygga vilken lada och under vilket århundrade. Arenafrågan handlar om här och nu och respekten för olika arenors användningsområde och olika idrottsutövares behov. Det finns andra ställen i närheten att använda för picnic. Jag lovar. Vad sägs om en park, till exempel?

* Kan inte heller låta bli att kommentera dagens Legue. Här om veckan satt karln i Radio Uppland och sågade Sirius satsning mot Superettan jäms med fotknölarna. Det lutade åt Enköpingshållet och allt var kiss och bajs med laget. Sedan åkte han till Carlstad och såg en match. Och framför allt ett resultat skulle jag tro. Och kläcker ur sig att "superettan är närmare än du tror" i dagens UNT. Bara man kör med Legues "realistelva". "En elva som ska ta Sirius till superettan." Med Haisem som högerback och Petter som vänsterytter. I rest my case. Men det är ju kul att han är glad igen!

* Dagens träning. Föga imponerande avslutsövningar utan försvarare. Bylle skriker som en fiskauktionist. Alla skott träffar honom i njurtrakten från fem meters håll. "Men förihelvete kan ni skjuta bredvid mig nån jävla gång!!!". Mer säger jag inte. Så det så.

6 kommentarer:

St. ShitSausage sa...

Men va fan...

Farbror the Guru sa...

Uppsala i kubik!

Anonym sa...

"Mer säger jag inte, så det så" (om dagens träning), väljer jag att tolka som att du döljer något intressant...

Anonym sa...

Uppsala som stad måste fundera ett varv. Vill vi ha elitidrott? Eller vill vi fortsätta så här?

Joppe - sa...

Förvånad? Nix.
Djurgården har väl haft samma typ av problem i 100 år så jag har inga stora förhoppningar om att logik skall få härska i dessa frågor.
Men detta borde väl uppmärksammas även utanför den eminenta "Studanbloggen".
Kanske ett tips till allas älskling Legue?

Panikbyrån sa...

"Anonym 2 juni": jag tycker det låter som en mycket rimlig tolkning. Det är ju trots allt mindre än en månad tills fönstret öppnar...