28 juni 2009

Make or break i juli

En vecka tills det drar igång igen. Stiltjen efter åtvidsmatchen har känts svårhanterlig, men den betyder nog inget annat än att Sirius jobbar på efter planen.

Med 18 omgångar kvar ligger Sirius på den övre kvalplatsen med 10 poäng. Bottenskiktet av Superettan befolkas av sex lag som ligger inom tre poäng. Nerifrån och upp: Väsby, Ljungskile, Norping, Sirius, Vasa och Trollhättan. Några poäng därovan finns Qviding, BoIS och J-Södra. Det kan bli rätt rafflande där nere under hösten.

Sirius eventuella del i detta raffel avgörs, tror vi, mycket på hur det går i juli. I tur och ordning möter vi då FCT (b), Syrianska (h), Väsby (b), Väsby (h). Någonstans i regionen 7-10 poäng där (summa 17-20) så kan hösten se ljus ut, allt under innebär att vi rafflar hårt med resten av gänget, resten av säsongen. Att de våra avslutade våren med att för första gången i år spela två matcher i rad utan att förlora är en bra lykta att bära med sig.

Det är redan sex lag inbegripna i rafflet. Innan juli är över kan det vara ett par till.

J-Södra (17 poäng) faller som en sten genom tabellen, har gjort ett spelmål på 10 halvlekar sedan resten av serien kom på att man nog skulle ta det där laget på allvar, och står inför riktiga bekymmer. Deras juli är också intressant, även om dom bara möter en av raffelkollegorna: Norping (h), Assyriska (b), Giffarna (h), Giffarna (b). Det är inte helt osannolikt att smålänningarna efter denna serie matcher står på 20 poäng efter tre mirakelkryss (0-0) eller någon mirakelseger (efter straffmål av Santos), och då är dom helt klart med och rafflar dom också.

BoIS (16 poäng) är ett kapitel för sig, vilket bloggen redan varit inne på. Hur man ska tippa deras matcher har juryn ännu inte kommit ut på, men borta bäst lär rimligen gälla om det inte skruvas seriöst på lite huvuden. Juli innebär Assyriska (h), Giffarna (b) och Ängelholm (h, b). Inget roligt schema, särskilt inte vändningen mot lillebror ÄFF. Skrapar BoIS ihop mer än tre-fyra poäng här (genom att köra över Giffarna borta och kämpa sig till ett kryss borta mot ÄFF)?

Dessutom undrar jag om inte Syrianska kan komma att känna suget nerifrån.

Det ska bli mycket intressant att se vad juli innebär. Att se en skiktning av absoluta bottenlag tror jag är att hoppas på för mycket (ja, jag tänker att Sirius inte skulle finnas i en sådan hypotetisk skiktning). Det lär fortfarande vara galet jämnt och många lag inom kort räckhåll därnere. Däremot kan man se om trenderna håller i sig. Jag vet då vad jag hoppas på.

4 kommentarer:

BRF Fågelsången sa...

Ja, huvva! Efter uppehållets fultjack & lättöl blir juli som en lång vistelse i Gurkburken tillsammans med Tillis. Vidrigt!

Anonym sa...

Snart har vi ett öppet transferfönster. Något på G?

Uv sa...

Transferfönster eller inte så ett antal spelare på väg tillbaka. Haisem gör t ex comeback i morgon enligt siriusfotboll.se. Och Sunday är ju redan värvad.

Anonym sa...

Känns som om det var både bra och dåligt med uppehåll. Bra för att ev få tillbaka skadade spelare. Dåligt för att Sirius börjat ta poäng. Och för att J-södra kanske hinner stoppa fallet.