03 augusti 2009

Under strecket igen

Det går naturligtvis inte att kommentera en match man inte har sett. Därför är det förstås svårt att uttala sig om vad som inte klaffade i Bohuslän. Mer än att det inte klaffade. Skottstatistik och radioreferat talar sitt tydliga språk. Sirius blev utklassade och bortastatistiken fortsätter vara unken värre. Som tur är har man hemmamatch varannan gång. Och som tur är har vi Gallo tillbaka.

Rapporterna frånmatchen säger att Oscar Z och Jernberg tillhörde de som klarade sig relativt bra. Det är i alla fall glädjande. Jernberg gjorde 90 minuter och om han verkligen gjorde 90 bra minuter i en match där vi blir totalt fistade så är det faktiskt en vändning som lovar en del gott. Oscar å sin sida kanske kan vara den här no nonsense-killen som vi så saknar i laget. En som inte bryr sig nämnvärt om tabellägen och sånt värdsligt utan som går in och kör. En kille som varierar i prestation mellan 90 och 102 %. Kanske. Än har vi inte sett så mycket, men jag kan ta gift på att vi får se honom i backlinjen på måndag mot BoIS. Som högerback, där han praoade i andra halvlek.

Apropå BoIS. Deras hemmaförbannelse fortsätter. Bara 2-2 mot Stillerlösa Qviding. Och rätt nära stryk. Qviding ledde med 2-0 efter 20 minuter och hade fler chanser till fler mål innan deras Fredrik Olsson satte två. Pär Cederqvist fick dessutom sin tredje varning och slipper åka till Uppsala. Det tackar vi för.

För övrigt är bottenstriden fortsatt hysteriskt jämn. Mjällby hade vissa problem att ta sig förbi Trollhättan som dock förlorade och ligger fortsatt sist. J-Södra, som jag hade räknat med skulle vara höstens sänke i serien, hade en sådan där dag då allt klaffade. Förlorar skotten mot Ängelholm, men vinner med 6-1. Och dessutom gör deras kalmarlån Smylie mål direkt. Även Peking hade en liknande match där man förlorar skotten, men vann med 5-1. Peking börjar av allt att döma en klättring nu. Och det är ju i sin ordning. De har en trupp som är vida bättre än tabelläget.

Nu har vi alltså två poäng ner till jumboplatsen och två poäng upp till tiondeplatsen. Det är fortsatt otroligt jämnt i botten, och lagen plockar poäng lite då och då mot alla möjliga lag. Det är onekligen bäddat för en sjukt jobbig höst.

Inga kommentarer: