20 september 2009

Det ska spelas fotboll också - match mot Qviding

För ett år sedan fick Mille gå. Brännan och Jocke, då med Jocke som huvudtränare, ledde Sirius i en förlust borta mot Qviding i första matchen. Sedan vände man på steken och fixade kontraktet. I år gick Jens T Andersson självmant. Återigen är det samma duo - nu förstärkt även med Mattias Eriksson, och med Brännan som huvudansvarig - som ska leda laget mot nytt kontrakt. Och man börjar med bortamatch mot Qviding.

Det blir inte lätt. Qviding har faktiskt spelat rätt bra på sistone trots att man fått dåligt betalt. Hemma mot Mjällby hade man exempelvis matchens sex första skott på mål. Sedan gjorde Mjällby mål på sitt första. Folk som tittade, bland annat Jens T Andersson sa att Qviding var det spelförande laget matchen igenom.

Vi var många som trodde göteborgarna skulle självdö när man tappade skyttekungen Hannes Stiller till Blåvitt i somras, men man har klarat sig helt okej ändå. Tremannaanfallet med Kyle Konwea - Andreas Haddad - Tobias Sana har fungerat riktigt fint och Qviding är ett kreativt och spelande lag med Arash Bayat som strateg. Försvaret är okej. Joakim Jensen är en av seriens bästa mittbackar och gör dessutom en hel del mål. De övriga tillhör kategorin inte speciellt intressanta, men gör vad de ska typ. Dessutom har man väldigt få skadeproblem jämfört med de flesta.

Sirius å sin sida har en del skadeproblem. Och avstängningar. Och har haft sjukdom i truppen. Och turbulent vecka. När jag försökte luska fram en startelva igår hade man inte bestämt sig än beroende på just sjukdomar. Nu är startelvan släppt, och det verkar som om alla som har varit sjuka i veckan är tillgängliga. För en gångs skull skulle förmodligen den officiellt angivna startelvan kunna stämma. Möjligen väljer man att spela P bredvid Sunday på topp i stället.

Qviding är förstås favoriter. På alla sätt. Men fotboll är uppenbarligen ett psykologiskt spel. Och om Sirius har lyckats vända det som har hänt i veckan till någon sorts jävlar i helvete nu ska vi visa dem-känsla så har man förstås en chans. Jag är sjukt spänd på hur det kommer att se ut när det sparkas loss om en kvart. Och sjukt nervös. För att citera en källa inom laget:

- Det vore ganska bra om vi kunde vinna idag.

Inga kommentarer: