04 september 2009

Krejsyhumorn slår till igen i Superettan

Det måste vara århundradets sjukaste övergång. Christos Christoforidis är spelklar för Syrianska. Mitt under säsong. Hur?

I veckan ringde ansvariga för GAIS helt enkelt upp Syrianska och sa typ "öhh, vi verkar ha en spelare här som är er vad det verkar. Vill ni ha honom?". Ja tack, sa Syrianska, som just krängt iväg sin lettiske forward Voskoboinikov till Ryssland och därför var i desperat behov av en anfallare med minst tretton bokstäver i det omöjliga efternamnet.

GAIS lånade ut Christoforidis till Syrianska 2008. Men han pajade korsbandet och gick därmed tillbaka till GAIS för rehabilitering. Dock glömde pajasarna på GAIS-kansliet att registrera spelaren för klubben, och nu när han har rehabat och vill lira visade det sig att GAIS inte fick registrera honom. Transferfönstret är ju stängt. Och senaste klubben där Christoforidis är registrerad är ... häpp! ... Syrianska FC.

- Det ska bli jättekul, säger Christoforidis. Fem matcher med GAIS U21-lag har han hunnit med efter skadan och han är i bra form. Grattis Syrianska.

Varför händer det aldrig oss?

Just ja. Vi lånar ju bara in psykfall och skåpspelare.

* Dessutom är Zoran Lukic klar för comeback i Qviding igen. Joacim Nordh, ordförande i Qviding, har skickat ut ett pressmeddelande:

"Zoran har fått i uppdrag att se över organisation, träningsinnehåll och träningsmetodik i föreningen. Zoran skall även tillsammans med fotbollsutskottet och tränarna vara med vid kommande spelarrekryteringar. Vi ser självklart en rejäl förstärkning i organisationen genom att vi nu lyckats knyta Zoran till oss. Lars Borgström är fortsatt huvudtränare och Zoran kommer tillsammans att med Rikard Teberio att även ingå i tränarteamet."

"Lars Borgström är fortsatt huvudtränare." Jo tjena. Och Bill Clinton hade aldrig sex med den där kvinnan. Klart Zoran är där för att sitta still på bakre raden i båset. Det blir kaffemaskinen igen för Borgström.

* Anders Carlsson verkar ha lagt ner sitt korståg mot Syrianska och Dalkurd för ögonblicket. Bra på sitt sätt. Man kan inte samtidigt hångla upp Listonfotografierna i styrelserummet, och klanka ner på "invandrarlag" med trovärdighet. Men debatten är väckt och det är bra. Hoppas någon annan tar över. Någon måste ta reda på hur det kan komma sig att 10 proffs i Dalkurd kan snitta 43.000 kronor om året i lön. Dessa spelares filantropi måste synas i sömmarna.

* Vore onekligen lite kul att sätta en mikrofon på Gallo och be honom ringa upp styrelseordföranden i Dalkurd. "Tjena, jag är lite sugen på att, tja du förstår, tjäna lite pengar sista åren i karriären. Och jag har hört att..."

* September. Sportchefstid. Dags som fan att börja se om trupperna, förlänga med de man ska förlänga med illa kvickt. Och det gäller inte bara spelare vars kontrakt går ut vinter, utan även spelare vars kontrakt sträcker sig lite längre men som har intressanta utvecklingskurvor. Dessutom spana nya spelare i truppen och kontakta dem. Visst, vi vet inte vilken serie vi spelare i nästa år, men det finns sätt att lösa den detaljen också. Om man har en vettig sportchefslösning. Visst ja, jag visste det var något som saknades...

5 kommentarer:

ThomasD sa...

En reflektion: Voskoboinikov verkar vara est eller har goalwire fel?

Anonym sa...

Mål borta mot Turkiet! SE rules!

Joint sa...

Voskoboinikov är så estländsk man kan bli. ;-)

panikbyrån sa...

japp, han är lätt est, men ryss, fast est ändå liksom. Lit' au en balt helt enkelt. Bra är han i alla fall. Och skönt att han inte är kvar i S1.

Anonym sa...

Startade mestadels på bänken. SE är tydligen en svår liga.