24 september 2009

Mjällby laddar för fest! Och baksmälla?

På Listerlandet laddar man upp big tajm för kvällens match mot Landskrona BoIS. Idag kan nämligen årets undantagslag Mjällby bli klara för allsvenskan. Mjällby har väl i praktiken varit klara för allsvenskan länge eftersom samtliga andra lag i serien är sjukt ojämna och oförmögna att skapa någon form av ihållande positiv trend, men just idag kan det alltså bli matematiskt klart.

Och oj vad jag håller tummarna för att de fixar det ikväll. Dels för mina investerade slantar i våras på Mjällby som slutsegrare till 18 ggr pengarna. (Den hundralapp som gick in i Sirius som seriesegrare talar vi tyst om va? Det är ju ändå bara den årliga principen att donera en slant på offeraltaret inför säsongen.) Men framför allt så skulle det vara riktigt mysigt för Sirius del om Mjällby klarar kontraktet idag eftersom Mjällbys nästa match är mot Sirius i Uppsala på söndag.

Det är inget snack om att TV4 och seriemakarna i fint samarbete denna gång gynnar Sirius. TV4 som flyttat matchen från förra helgen till torsdagen för tv-tablåns skull. Och Seriemakarna som varit vänliga nog att låta Mjällby möta Sirius borta matchen efter.

Mjällbys hemsida aviserar man redan vad som komma skall: "Säkrast är alltså att vinna på torsdag – då kan vi fira sedan!". Johan Svensson i Mjällby är inne på samma spår i en intervju med Blekinge Läns Tidning: "Förhoppningsvis bra väder, tv-sändning, storpublik … Det är ju klart ­bättre förutsättningar än att behöva fira på en buss eller ett tåg!"

Det är champagne på kylning i Blekinge ikväll alltså. Storpublik, tv-match och säkerligen riksmedia. Låt oss säga att Mjällby faktiskt vinner, vilket knappast vore någon sensation. I så fall blir det fest ikväll. Sedan kommer Mjällbyspelarna att ha två dagar på sig för att återhämta sig från urladdningen innan de ska sätta sig på bussen till Uppsala för match på söndag - eller om de nu åker redan på lördagen. Man behöver inte vara Flott-Bosse för att inse att det inte är en optimal fokusering i laget inför matchen mot Sirius i så fall. Kolla bara på Dalkurd som förlorade sin första match ever i seriespel omgången efter att de blev klara för ettan. Eller Strömsberg, som inte vunnit sedan kontraktet blev klart.

Så, alla Siriusfans, håll tummarna för Mjällby idag!

* För övrigt måste man förvånas en del över hur Assyriskas ledning tänker. Med fem omgångar kvar och allsvensk plats i allra högsta grad inom räckhåll tycker man att det är läge "för en ny röst i omklädningsrummet" eftersom man är "inne i en dålig trend". Come again? Var det inte Assyriska som hade som målsättning att komma topp sex i år? Det är uppenbarligen stormigt i flera styrelserum i den här serien.

* För övrigt hörs ett ihärdigt rykte att ESK hade ett bekant förstanamn på sin önskelista som ny tränare. Jocke Mattsson. Jag säger då det.

* Träffade Petter. Verkar bli spel för hans del i helgen.

* Tittade på U21-slutspelet i måndags. Man kan nog konstatera att det var en och annan i blå-svart som hade en större kostym att växa in i. Men mest anmärkningsvärt är det krypkasinospel som verkar pågå på högerbacksplatsen. Luggens insats placerade honom en bra bit efter Fernberg efter den sistnämndes insats mot Ängelholm. Hur svårt kan det vara att slå en bakåtpassning till egen målis egentligen?

* Just när jag började tycka att damfotbollen lyft sig flera klasser och nu är bitvis ganska sevärd på landslagsnivå råkade jag zappa in på VM-kvalet mellan Sverige och Belgien igår. Och nu är jag böjd att lämna in en ansökan om ändrad åsikt. Sämre än Storvreta.

Inga kommentarer: