18 juli 2009

Blandat lördagsgodis ur Studanpåsen

Två dagar kvar till avspark på Vilundavallen och nästa i raden av ödesmatcher. Ett bottenlag spelar ju liksom bara ödesmatcher, men just det här mötet med Väsby United tillhör kategori-A; matcher som spelas på Hades farstukvist. I morgon tänker Studan återkomma med matchgenomgång, men innan dess kör vi lite småplock.

* Studan noterar att våra närmaste kollegor i klassen medmänskligt försvarsspel, Vasalund, har lagt ihop ett och ett och börjat samla på mittbackar. Idag värvade man argentinske div II-mittbacken Javier Leon på ett såpass kort kontrakt att det nog enklast kan beskrivas som en trailer för Javiers närmaste proffskarriär. Killens främsta merit, om man ska tro Vasalunds hemsida, är att han är polare med Ivan Obolo. Och att han påminner om Mattias Bjärsmyr. Anyway. Tillsammans med lånet att Tobiasson från GAIS så innebär det att Vasa nu har hela tre försvarsspelare i truppen. (Okej fyra då, men Korkmaz är skadad.)

* Oscar Z ser också ut som Mattias Bjärsmyr. Och han känner Kvarneå. Jag bedömer dem som likvärdiga värvningar.

* Det var inte bara Agnes Dunder, UNT i allmänhet, Sirius styrelse, nätartikelkommenterarmilitian och alla andra aktiva som latenta siriussupportrar som gick på en nit när det gällde att värdera Trollhättans 5-2-seger över Sirius. Trollhättans spelare gjorde det uppenbarligen också. Efter att ha satt fem av sju avslut på mål mot Sirius har man nu mäktat med hela fem avslut på mål på två matcher varav ett har gått in, det vill säga fortfarande en rätt vettig utdelning, men i alla fall något mer normal. Så går det (faktiskt ganska ofta) när ett halvmediokert lag börjar se sig själva som världsmästare efter en abnorm dag på jobbet.

* Apropå att analysera Sirius senaste två matcher rätt. Kan någon som sett de två senaste matcherna förklara för mig vari den extrema förbättring som förvånansvärt många säger sig ha skådat i matchen mot SFC består? Förutom att Syrianska gjorde sin motståndarscouting i första halvlek i stället för innan matchen och att deras avslut gick i ribban i stället för i nättaket då.

* Dagens siriusträning slutade i ett par veckors rehab för Palmqvist efter att Sunday stått för en orange tackling i en av övningarna. Onödigt! Shpetim fick å sin sida känna på den nya typen skruvdobbar på St Cyrs skor. Mycket blod, men ingen fara för måndagen. För övrigt kan nämnas att Love förmodligen kan spela U21 vilken månad som helst nu, att Hochen förmodligen kommer att göra två träningar i rad vilken månad som helst och att de skalliga backarna Söderbring och Blomman kommer att fortsätta tjöta på sydsvenska över träningscyklarna ett tag till.

* På Löten ser Sirius ut som ett topplag i serien på ganska många sätt. Det har betydelse.

* Sommarsillyns skojigaste värvning är att Syrianska landat den irakiske landslagsmålvakten Noor Sabri. Undrar hur Syrianska hanterade skohandlaren i Örebro för att få till den signaturen? Och vem är den tyste mannen som alltid står snett bakom Noor på alla bilder? När kommer artikeln: "Detaljer återstår att lösa innan Noor Sabri kan debutera i Syrianska" att publiceras på klubbens hemsida? Kanske är dags för Studanbloggen att börja fundera på att sammanställa den fantastiska storyn om Noor Sabri och den mellansvenska elitklubben med den grönköpingska sportorganisationen. Tål att fundera på, tål att fundera på.

4 kommentarer:

Uv sa...

Jag vill ha storyn om Noor Sabri - garanterat underhållande läsning!

Anonym sa...

Jag tycker att du kan sluta höja Sirius match mot Trollhättan till skyarna nu. Sirius mittfält måste ha varit dåligt eftersom de lät Trollhättan komma igenom. Sirius backlinje måste varit under all kritik för att de lät Trollhättan skjuta. Ingen i Sirius kan ha presterat bra fotboll.

Panikbyrån sa...

Jag höjer inte Sirius insats mot Trollhättan mot skyarna, jag säger att Sirius spel mot Trollhättan var i stort sett likvärdigt - snäppet bättre offensivt och snäppet sämre defensivt - som i matchen mot Syrianska. Sirius hade mycket väl kunnat förlora med 2-3 mål mot Syrianska. Och Sirius hade mycket väl kunnat vinna mot Trollhättan med 3-1.

När ett lag vinner tenderar folk att fokusera på det som var bra i matchen och när laget förlorar fokuseras det ofta på det som varit dåligt. Min åsikt är att båda sätten att analysera en match skapar en falsk bild av hur laget egentligen presterar.

Leon sa...

Håller med föregående talare. Att tro att man ska vara så överlägsen att man inte tillåter motståndaren att skjuta i en match är väl naivt. Däremot kan man ju säga att det är ovanligt att motståndaren gör mål på mer än hälften av avsluten. Med samma effektivitet hade väl Syrianska vunnit med 7-3, eller om vi vänder på det: Sirius-Syrianska 9-1. Ibland speglar inte siffror allt. Nu missade jag matchen senast, men poängen är samma.