26 juli 2009

Dan för dan för en rätt viktig match

Först en liten påminnelse på förekommen anledning. Skribenterna på denna blogg intresserar sig för Sirius. Den överbryggande ambitionen är att diskutera och analysera fotboll i allmänhet och Sirius i synnerhet. Det viktigaste är naturligtvis att det går bra för Sirius och därför finns det också intressekonflikter ibland. Och då går alltid det som de olika skribenterna här personligen och själva upplever är det bästa för laget först. Så, i detta inlägget avslöjas exempelvis inte den troliga startelvan eller dispositionen av den samma, trots att det var ganska uppenbart för dem som var på träningen igår hur staben tänker kring de detaljerna. Det skriver vi inte här inte för att någon i Sirius har sagt till oss att inte göra det, det skiter vi nämligen i, utan för att vi tror att Sirius chanser att vinna i morgon ökar om sådana upplysningar kommer till motståndarnas kännedom. En fin balans som sagt, och långt från självklar - diskutera den gärna!

Men. Som sagt, gårdagens träning var intresant. "Så här ser det ut när Sirius tränar", konstaterade Jens T A nöjt. Det var riktigt bra fart och intensitet i två-målsspelet, med fulla lag (21 spelare, Gallo spelade alltid i bollförande lag), och detta utan tipselitspelare. De enda a-spelare som inte deltog var Fernberg (vilar sin ljumske, men ingen fara för match på måndag), Söderbring (rehab) och Palmqvist (foten fortfarande blå-lila efter Sundays idiottackling här om dagen).

Av intresse kunde man notera att snacket som tränarna tog med Luggen efter matchen mot Syrianska verkar ha gjort susen. Han spelade betydligt säkrare och klokare i matchen mot Väsby senast, och detta följde han upp med resolut - och inte minst klokt - ytterbacksspel under hela träningen. Vidare kunde man konstatera att det finns en spelare som står ut över mängden i truppen. Blomman gick för fullt och visade vid ett par tillfällen att han är en riktigt bra mittback. Den mystiska skadan i hans fot verkar ingen av de experter som varit inblandade kunna ge några vettiga besked om. Efter träningen lommade han iväg med foten täckt av ispåse. Men spela 20 minuter i vettigt tempo kunde han. Och frågan är väl egentligen bara hur mycket sprutor man vill köpa in och vad det skulle innebära för Blommans framtid att spela med skadan. Annars är han ett givet förstaval som mittback.

Love körde på och sa efter träningen att det kändes bra. Inga känningar annat än att det är ovant att gå upp i tempo, men skadan verkar av allt att dömma vara väck. Rimligen är det dock ett par veckors matchande i U21 kvar innan det kan vara aktuellt för matchning. Hochen var visserligen på planen, men det är å andra sidan det snällaste jag kan skriva. I övrigt gjorde folk vad man kan förvänta sig av dem. Varken mer eller mindre. Petter är fortsatt het och Makacha fortsatt slarvig. Martin tar nya kliv framåt och Oscar Z har en bra bit kvar till Superettatempo. Och Jernberg. Undrar om inte han skulle behöva ett par veckor med skidskyttelandslaget och Wolfgang Pichler.

Igår nåddes vi också av nyheten att AIK plockar Daniel Gustavsson och Nicklas Backman från Väsby United. De kommer fortfarande att finnas på samarbetslistan och kan röra sig fritt mellan AIK och Väsby, men reglerna medger högst två spelare per omgång vilket innebär att Väsby endast kan använda sig av två av viktiga kvartetten Backman, DG, Engblom och Lundberg per match. Det är ett riktigt stort avbräck för Väsby. Tyvärr träder klubbytet inte i kraft förrän 1/8, så de kan av allt att dömma spela mot Sirius i morgon, men icke desto mindre kommer det att vara av vikt för bottenstriden.

Inga kommentarer: