16 juli 2009

Hobbyscoutens tv-tips

Ikväll spelas den uppskjutna matchen mellan Väsby United och Assyriska på legendariska Villundavallen. Legendarisk för sitt poetiska läge mellan Scandics öststatsruttna fasad, E4:an och ett grustag. Legendarisk för den klena publiken (på årets hemmamatcher har man sammantaget nästan kommit upp i J-Södras snitt). Och inte minst, legendarisk för Sirius kvalavancemang hösten 2006. Matchen visas på TV 4 Sport 19.15 och utgör därför ett smaskigt läge för gedigen motståndarkoll inför måndagens rejält viktiga Siriusmatch.

Som vanligt måste vi Siriusfans i sann fatalistisk anda ondgöra oss över det faktum att Murphys lag placerat matchen just idag. I förra omgången drog nämligen två av Väsbys absolut viktigaste spelare, centrala mittfältsduon Fredrik Holster och David Nordbeck, på sig sina tredje varningar och är därmed avstängda lagets nästa match, som naturligtvis skulle varit Siriusmatchen, men som nu blir kvällens match mot Assyriska så vitt jag kan begripa. Vi får istället bänka oss och hoppas på varningar på någon eller några av legendskurkmålisen Niclas Westberg, ytterbackarna Peter Motas och Christoffer Eriksson eller menlöse bänkanfallaren Magnus Eriksson. Härligt att det alltid finns något att sura över.

1 kommentar:

Anonym sa...

Matcherna mot Väsby känns nästan lika viktiga som kvalet -06-. Man känner en viss saknad efter Kullinger och Brekkan. De tillsammans med Brännan var orsaken till att vi gick upp. De var totalt hänsynslösa och verkade inte ha några nerver.