10 juli 2009

Lasse Svensson i radiosportens S1-special

Igår körde Sportradion superettaspecial. Som vanligt, vågar man väl säga, så visar riksmedia inte upp några tyngre analyskompetenser när det gäller landets näst högsta fotbollsserie. Vill man ha folk med koll får man vända sig till lokala medier som Sundsvalls Tidning, SR Kronoberg, NT och Corren för att nämna några. Men ändå ett ambitiöst och hedervärt anslag som tillsammans med Radiosportens hyfsat ambitiösa S1-bevakningar av större matchdagar ändå har lyft kvalitén på det hela en hel del jämfört med tidigare år.

Utav de fyra delarna kom ändå förvånansvärt lite intressant fram. Vi fick putslustiga lagkommentarer från Rickard Henriksson om bland annat den sjukligt usla stämningen mellan spelarna i BoIS, laget som ingen vill spela i norrort och - förstås - Henrikssons favoriter Västra Sidan. Vi fick dregla oss avundsjuka över hur en del annan länsmedia bevakar sina superettalag (ST skriver normalt 9-10 helsidor i veckan) och vi fick en redovisning av bland annat allsvenska Örgrytes (!) usla ekonomi.

Dessutom fick vi en längre intervju med Lasse Svensson. Och sådant där gör ju vår ordförande riktigt, riktigt bra. Lungt och sakligt redogjorde han för problemen med elitfotboll i Uppsala i och med bristen på större sponsorer, närheten till Stockholm och de minst sagt varierande publikunderlaget. Så där vill jag höra klubbens ordförande.

Inga kommentarer: