10 juli 2009

Samarbetsavtal med AIK?

UNT, som verkligen inte briljerat den senaste tiden, tycker att de kommit på något jäkligt ballt. Att AIK och Sirius skulle vara på väg att inleda ett samarbetsavtal. Tittar man på förutsättningarna, det vill säga vad Sirius behöver och vad AIK har, får man allt konstatera att AIK måste värva en jäkla massa unga försvarare/defensiva mittfältare av hög klass under sommaren för att det över huvud taget skulle vara intressant. Men har man inget att skriva om greppar man väl det minsta halmstrå man kan få tag i, och om någon inom Sirius råkar mumla något om kontakter med AIK så kopplar en sömnig redaktion på alla växlar och ringer AIK:s sportchef - inte Sirius - några gånger om dagen.

Eftersom man inte kan förvanska citat så är det i brödtexten, ingressen och rubriken man måste spexa till det. "Sirius närmar sig AIK". För att man pratat lite i telefon? Om det nu är så att Sirius styrelse i nuläget skulle gå vidare med ett samarbetsavtal med AIK som tvåa efter Väsby i näringskedjan så skulle det dock vara en story. En riktigt smaskig sådan. En story om en styrelse som helt plötsligt fått kalla fötter och vänt från långsiktig till kortsiktig på en kafferast och som återupptagit en tradition av desperata idiotlösningar som adresserar helt andra problem än de man egentligen har. Men så länge ingen i styrelserummet tar ut laget har jag otroligt svårt att se att en bollpojke på Karlberg kommer ta tåget till Uppsala för match. Tack och lov.

Vill man läsa om Superettan i allmänhet och Siriusspelare i synnerhet får man nog rulla ihop UNT och använda som myggjagare och istället surfa in på exempelvis Sundsvalls Tidning. Där kan man läsa en för oss Siriusfans småintressant intervju med Richard Richardsson, som uppenbarligen hängde på Norrport arena här om dagen.

Inga kommentarer: