23 juli 2009

Host... Vad var det vi sa?

För fem dagar sedan presenterades den irakiske målvakten Noor Sabri som ny spelare i Syrianska. Noor var aktuell för Sirius ett tag under våren 2008, men det var av allt att döma en mycket svår värvning att genomföra. Därför undrade Studan syrligt hur länge det skulle dröja innan vi fick läsa nyheten om trubbel med övergången.

Fem dagar tog det. Idag annonserade SFC på sin hemsida att klubben brutit med sitt nyförvärv, med den faktiskt alldeles underbara förklaringen att klubben "har sökt svar från irakiska fotbollförbundet under flera dagar utan resultat". Vet man bara lite om hur internationella övergångar går till så förstår man att det där är fullständigt snömos. Då verkar den orsak som nämns i internetforum mer trolig: förbundet kräver 12000 USD för övergången eftersom Sabri brutit ett giltigt kontrakt, och den summan vill ingen av parterna betala.

Vi vill inte skryta, men vi såg det komma. Det hade varit mycket intressant att få ha varit en fluga på väggen under klubbens förhandlingar med Noor Sabri, och - ännu mer - med hans representanter/livvakter/"kompisar"/"släktingar"/etc. Någon dag hoppas jag att Noor skriver en självbiografi. Det finns nog en hel del att berätta.

2 kommentarer:

Joint sa...

Sabri är ett kapitel för sig som sagt. Ryktades ju också om att han kom i tvist med förbundskaptenen Bora under Confederations Cup, vilket ledde till att han tog flyget hem till Irak. Var tydligen ingen stämningshöjare i truppen heller. Han har ju inte presterat på topp i Maskarman (iranskt lag) heller, och därav förlorat sin tidigare givna startelvaplats i landslaget. Det ryktas ju dessutom om att han skulle vara aktuell för det irakiska laget Al-Zawraa. Men det är ju mycket runt den här strulgrabben... ;-)

Anonym sa...

Haha. Lider lite med Syrianska. De har hållt på ett bra tag med det här. Som de säger har Sverige ingen ambassad i Irak och det är därför ett hästjobb innan sånt här är klart. Å andra sidan: Det var bara att fråga redaktören här så hade de fått svart på vitt att det inte var något att gå för.